Stiri de ultima ora

Probleme pentru Emil Boc: jurnaliștii din Cluj l-au dat în judecată

Probleme pentru Emil Boc: jurnaliștii din Cluj l-au dat în judecată
Actualitate
Asociația Profesioniștilor din Presă Cluj (APPC) a dat în judecată Primăria Cluj-Napoca și a cerut instanței să oblige instituția condusă de Emil Boc să organizeze conferințe de presă cel puțin o dată pe lună, informează Mediafax.

Potrivit unui comunicat al APPC transmis, luni, asociația a încercat rezolvarea pe cale amiabilă a problemei, însă notificările adresate Primăriei Cluj-Napoca au rămas fără efect.

„APPC a inițiat o acțiune la Tribunalul Cluj prin care urmărește obligarea Primăriei Cluj-Napoca să organizeze conferințe de presă conform Legii nr. 544/2001, . Demersul survine în contextul în care cea mai recentă conferință de presă organizată de instituția menționată a avut loc în data de 11.12.2017. APPC a încercat o rezolvare amiabilă a acestei situații, prin transmiterea a două notificări către primărie, prin care s-a solicitat aceeași intrare în legalitate. (...) Notificările au rămas fără efect”, se arată în comunicat.

APPC consideră că utilizarea noilor mijloace de comunicare este binevenită, dar aceasta este o măsură complementară și nu suplinește necesitatea comunicării nemijlocite cu reprezentanții presei.

De asemenea, APPC consideră că toți ziariștii clujeni interesați trebuie să aibă posibilitatea să obțină informații de la primărie în mod direct, într-un cadru oficial, iar acesta este conferința de presă organizată în mod regulat.

„APPC va notifica toate instituțiile publice să respecte Legea 544/2001 cu privire la organizarea conferințelor de presă”, au subliniat reprezentanții asociației.

Asociația Profesioniștilor din Presă Cluj (APPC) activează din 2005 în județ, având peste 60 de membri.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus