Stiri de ultima ora

Primele declaraţii ale antrenorului spaniol Unai Emery, după plecarea de la Arsenal: Sufeream mult

Primele declaraţii ale antrenorului spaniol Unai Emery, după plecarea de la Arsenal: Sufeream mult
Actualitate
Antrenorul spaniol Unai Emery a vorbit pentru prima dată după despărţirea de clubul din Premier League, Arsenal. Tehnicianul a comentat numirea lui Mikel Arteta pe banca tehnică a "tunarilor" şi a declarat cât a suferit în ultima perioadă pe "Emirates Stadium".

Primele declaraţii ale antrenorului spaniol Unai Emery, după plecarea de la Arsenal: Sufeream mult

"Este pregătit să facă acest pas. A mai fost la Arsenal, a fost în Premier League şi a lucrat şi cu Guardiola. Cred că este o decizie bună şi sper că va fi o decizie bună", a spus Unai Emery, pentru BBC, despre venirea lui Arteta în funcţia de tehnician al clubului Arsenal.

Referitor la parcursul echipei sub conducerea lui, Emery a spus: "Eu cred că primul nostru sezon nu a fost slab. Mi-ar fi plăcut să câştigăm Europa League, dar am ajuns până în finală şi ne-am luptat până în ultima etapă pentru a ajunge pe loc de Liga Campionilor. A fost primul meu sezon acolo şi am avut un început bun, chiar am discutat despre reînnoirea contractului".

Însă, lucrurile au luat o altă întorsătură în sezonul 2019-2020: "Acest sezon, în teorie, părea optimist. Ne-am întărit şi am vrut să contruim în jurul jucătorilor nou-veniţi. Dintr-o dată am început să înregistrăm rezultate proaste, iar frustrarea a început să crească. Ne-am pierdut încrederea şi echilibrul. Iar eşecul în faţa celor de la Sheffield (scor 0-1) a fost un punct culminant, care ne-a sensibilizat foarte mult. Totul s-a rupt, nu eram în stare să mai câştigăm niciun meci. Iar când ne-am dat seama de ce se întâmplă, că din 7 meciuri am pierdut 6, tensiunea a crescut şi a crescut".

"Oamenii din jurul meu îmi spuneau că mă văd că sufăr. Şi era adevărat. Toată lumea mă putea să văd că sufăr mult. Şi e normaş. Când o echipă nu câştigă, antrenorul suferă. Iar când pierzi mai multe meciuri la rând, suferi şi mai mult. În aceste situaţii, tehnicianul este cel mai prejudiciat.

Directorul sportiv Sanllehi m-a anunţat (n.red. - despre demitere), şi el era trist. Eram uniţi în acest proiect", a mai spus Unai Emery, despre ultimele luni pe banca celor de la Arsenal.

Foto: Profimedia
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus