Stiri de ultima ora

Primarul Sectorului 5, acuzat că folosește banii școlilor pentru campania electorală! Voicu (ALDE): Trebuie pedepsit

Primarul Sectorului 5, acuzat că folosește banii școlilor pentru campania electorală! Voicu (ALDE):  Trebuie pedepsit
Actualitate
Consilierul General ALDE și candidatul partidului la primăria Sectorului 5, Valentin Voicu, îl acuză pe primarul PSD, Daniel Florea, că se pregătește de campanie electorală pe banii de investiții ale unităților de învățământ, întrucât "contractele de furnizare" ale firmei Economat  reprezintă un alt abuz marca Florea.

„Primarul Florea se pregătește de campanie electorală pe banii de investiții ale unităților de învățământ.

Magazinele ECONOMAT - SC.ECONOMAT SECTOR 5 S.R.L. din Sectorul 5 al Capitalei au apărut în urma inițiativei Guvernului de a permite autorităților locale înființarea de unități comerciale care să vândă produse alimentare și nealimentare la un preț cât mai MIC.

Primele magazine Economat au fost înființate în anul 2001, având în prezent 3 puncte de lucru aflate în Sectorul 5 ( Șos. Alexandriei nr. 3-5, Calea Ferentari nr. 140, Str. Sfântul Elefterie nr. 51).

Primarul Daniel Florea a obligat în anul 2019 directorii de școli să facă contracte cu aceste magazine de tip Economat.

Astfel, achizitorul devine școala din sector și furnizorul este ECONOMAT Sector 5 S.R.L - firma Primăriei.

Aceste contracte impuse directorilor de școli nu numai că sunt abuzive, dar impun prețuri ce nu au legătură cu ceea ce este pe piață. Dacă un top de hârtie cu aceleași caracteristici costă în jur de 28.90 de lei ( preț ce include TVA), în facturile pentru școlile din Sectorul 5, același top se vinde cu aproape 80 de lei (Atenție, fără TVA!).

Clauzele abuzive continuă cu precizarea că dacă furnizorul nu livrează produsele la timp, acestea vor fi livrate la o altă dată stabilită ulterior în timp ce achizitorul are penalități serioase dacă întârzie cu plata facturii plus daune-interese.

În mod firesc, școala trebuie să aleagă din piața liberă prețul cel mai bun și furnizorul care îi oferă cele mai optime condiții.

Nici măcar nu este vorba de vreo listă din care să poți alege, este doar obligativitatea de a cumpăra de la firma Primăriei la preț aproape dublu.

Aceste contracte denumite direct "contracte de furnizare" reprezintă un alt abuz marca Daniel Florea și trebuie sancționat.

Directorii de școală au dreptul să refuze semnarea acestor contracte, dar nu știu câți dintre ei au refuzat având în vedere faptul că pentru a-ți asigura Primăria cât de puțin trebuie să-i faci pe plac primarului Florea.

Iar în Sectorul 5, acel "cât de puțin" înseamnă mai nimic.

Organele de control abilitate ar trebui să verifice legalitatea și condițiile în care s-au încheiat aceste contracte și să ia măsurile ce se impun.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus