Stiri de ultima ora

Primăria Capitalei le dă taximetriștilor eco-vouchere de 15.000 de lei pentru mașini nepoluante

Primăria Capitalei le dă taximetriștilor eco-vouchere de 15.000 de lei pentru mașini nepoluante
Actualitate
Primăria Capitalei le dă taximetriștilor eco-vouchere de 15.000 de lei pentru mașini nepoluante

Pro TV

Primăria Capitalei le dă taximetriștilor eco-vouchere în valoare de 15.000 de lei, peste 3000 de euro, ca să-și schimbe mașinile vechi și poluante.

În total, în București ar fi 5500 de taximetriști cu mașini poluante. Vor fi acordate 3000 de eco-vouchere. Programul a fost numit ”Rabla Taxi”.  Opoziția o acuză pe Gabriela Firea că este o măsură populistă. Consiliul General al Capitalei a adoptat în şedinţa de marţi un proiect de hotărâre care vizează acordarea a 3.000 de eco-vouchere a câte 15.000 de lei pentru achiziţionarea de autoturisme noi cu norme de poluare care să asigure un nivel redus de emisii de către transportatori autorizaţi care deţin autorizaţii taxi. Proiectul, introdus pe ordinea de zi suplimentară, a fost adoptat cu 30 de voturi "pentru", trei abţineri şi 12 "împotrivă".

În debutul şedinţei, primarul general, Gabriela Firea, a precizat că efortul financiar pe care îl implică acordarea acestor eco-vouchere este mic în comparaţie cu efectele benefice pe care măsura le va avea asupra calităţii aerului. În acest sens, ea a precizat că un taximetru parcurge zilnic 150 de kilometri.

"Din aceste 7.500 de taximetre, 5.500 sunt poluante. Aici încearcă proiectul nostru să rezolve problema poluării şi ţintim direct din 1 ianuarie 2020 acordarea a 3.000, pentru început, de eco-vouchere pentru taximetre, în Programul Rabla Taxi , urmând ca anul următor să fie acordate şi celelalte 2.500 de eco-vouchere pentru taximetre. Efortul aţi putea să spuneţi că este mare. Dar este mic comparativ cu tot ceea ce se va întâmpla ca efecte pozitive în oraş. Repet: pentru sănătatea noastră, a copiilor noştri, a celor care ne vizitează, mult mai importantă este prevenţia decât tratarea unor boli care sunt potenţate de poluare", a susţinut Firea. Ea a aminitit că Bucureştiul şi alte câteva oraşe importante din ţară au primit avertisment de infringement de la Comisia Europenă cu privire la calitatea aerului. Potrivit primarului, un bucureştean parcurge cu autoturismul personal, în medie, 30 de kilometri/zi, în timp ce un taximetrist poate ajunge până la 150 de kilometri zilnic. Consilierul municipal USR Florin Grigorescu a declarat că nu există un calcul care să releve în ce măsură este diminuată cantitatea de noxe din Capitală în urma acordării a 45 de milioane de lei pentru eco-vouchere. Totodată, el a atras atenţia asupra faptului că în ţările nordice problema folosirii automobilelor poluante este soluţionată prin taxare. "În România avem obiceiul să cheltuim bani publici pentru a stimula nişte obiceiuri", a spus Grigorescu.  

Ciucu: Proiect cu un impact bugetar de 10 milioane euro  

Liberalul Ciprian Ciucu a reproşat primarului general că introduce pe ordinea de zi un proiect cu un impact bugetar de 10 milioane euro, fără să îl supună dezbaterii publice, în condiţiile în care consilierii municipali au aflat cu o seară înainte despre această iniţiativă. El a apreciat că în baza acestei măsuri va fi mărit parcul auto al companiilor private, oferindu-li-se aproape jumătate din suma necesară achiziţionării unui autoturism. Reprezentantul PNL a adăugat că va susţine proiectul doar în măsura în care acesta va fi supus transparenţei publice, permiţând doar achiziţia maşinilor hibride şi electrice. Acordarea eco-voucherelor se va face în schimbul predării spre casare a unui autovehicul uzat, la cerere, o singură dată pentru un transportator autorizat care deţine o autorizaţie taxi/un număr de autorizaţii taxi eliberate de Autoritatea de Autorizare din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti. Eco-voucherul nu este transmisibil şi are termen de valabilitate maximum şase luni. Eco-voucherele vor putea fi utilizate pentru a achiziţiona autoturisme noi cu norme de poluare care să asigure un nivel redus de emisii - Euro 6, non-diesel, hibride sau electrice. Programul se va desfăşura pe baza unui regulament ce va fi elaborat de o comisie formată din specialişti de la Direcţia de Mediu, Direcţia Generală Economică, Direcţia Transporturi, Direcţia Juridică şi Direcţia Informatică din cadrul aparatului de specialitate al primarului general. Regulamentul va fi aprobat prin dispoziţie a primarului general. În raportul de specialitate al proiectului se menţionează că, potrivit bazei de date a municipalităţii, sunt înregistrate 7.463 de autorizaţii taxi valabile. 4.879 dintre acestea sunt deţinute pentru autoturisme fabricate până în anul 2014 inclusiv, iar 2.789 până în 2010 inclusiv.

USR şi PNL critică Programul Rabla Taxi  

Consilierul municipal PNL Ciprian Ciucu a declarat că proiectul a reprezentat "o surpriză" pentru grupul liberal, care a aflat abia luni seară despre el, şi a atras atenţia că măsura va avea un impact bugetar de zece milioane de euro. În opinia sa, în Bucureşti calitatea transportului de taxi este "execrabilă", maşinile "arată foarte prost", dar asta nu înseamnă că bucureştenii trebuie să îi susţină din banii lor pe patronii companiilor să îşi înnoiască parcul auto. "Practic, acum cred că cineva vrea să îşi înnoiască pe banii bucureştenilor parcul auto. Pentru că, dacă ne uităm că un Logan Euro 6 costă 6.800 de euro şi 3.000 de euro ia de la Primărie, din punctul meu de vedere este un program cam ţintit către anumite companii de taxi, care deţin şi vor deţine în 2020 şi 2021 licenţe. Din punctul meu de vedere, calitatea serviciului de transport poate să fie crescută prin investiţiile care trebuie să aparţină companiilor de taxi, pentru că de aceea ai o afacere: investeşti în ea, după care scoţi profit. Dar trebuie să şi investeşti. Nu este normal ca bucureştenii să investească pentru aceste companii. Ceea ce trebuie să facă Primăria este să reglementeze şi să aplice standardul de calitate pe care l-a reglementat", a arătat el, într-o declaraţie acordată presei. Reprezentantul USR Roxana Wring a susţinut că proiectul "se înscrie în traiectoria vouchere pentru votanţi". "Din punctul nostru de vedere este vorba de a pune din nou bani în buzunarele patronilor de taxi. E o măsură discriminatorie şi anticoncurenţială, pentru că favorizează un anumit segment şi defavorizează restul bucureştenilor care-şi plătesc taxele. Nu aşa se face reducerea poluării în Capitală, ne trebuie metode integrate. (...) Considerăm că cei 10 milioane de euro care se vor da astfel vor putea, de exemplu, fi alocaţi transportului în comun sau pistelor de bicicletă sau creării acelor culoare unice pentru transportul public, astfel încât să reducem cu adevărat poluarea", a menţionat Wring, într-o declaraţie acordată presei. Consiliul General al Capitalei a adoptat în şedinţa de marţi un proiect de hotărâre care vizează acordarea a 3.000 de eco-vouchere a câte 15.000 de lei pentru achiziţionarea de autoturisme noi cu norme de poluare care să asigure un nivel redus de emisii, de către transportatori autorizaţi care deţin autorizaţii taxi. Eco-voucherele vor putea fi utilizate pentru a achiziţiona autoturisme noi cu norme de poluare care să asigure un nivel redus de emisii - Euro 6, non-diesel, hibride sau electrice.      
stirileprotv.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus