Stiri de ultima ora

Prima pagină | 9 aprilie 2019

Prima pagină | 9 aprilie 2019
Actualitate
Potrivit ziarului Adevărul, la 30 de ani de la evenimentele din decembrie 1989, doar fostul preşedinte fostul viceprim-ministru Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu şi fostul şef al Aviaţiei Militare Iosif Rus au mai rămas să răspundă pentru cele peste 2.000 de victime de la Revoluţie. Practic, prin dosarul care a fost finalizat şi trimis instanţei, au fost deferiţi justiţiei pentru infracţiuni contra umanităţii doar trei inculpaţi. Anunţul finalizării anchetei a fost salutat de preşedintele Klaus Iohannis, care a vorbit de o restanţă majoră a Justiţiei române. Doar rechizitoriul întocmit de Secţia Parchetelor Militare are 12 volume şi 3.280 de file. Acesta urmează să fie înaintat Curţii Supreme, împreună cu cele 3.330 de volume ale dosarului cauzei.

Brașovul, prima destinație turistică a României, este asediat de gunoaie, notează Jurnalul Naţional. Mai vizitat decât litoralul, județul are opt din cele 12 gropi-focar de infecție rămase în funcțiune. La Brașov, infrastructura de colectare selectivă a deșeurilor lipsește.

Ziarul Financiar consemnează inaugurarea Bursei de Pește din Tulcea. În valoare de aproape 6 milioane euro, proiectul – finanțat prin fonduri naționale și europene – era așteptat de pescari de mai bine de un deceniu. Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că, în urma unei consultări cu locuitorii din Deltă, Guvernul va veni cu soluții la problemele cu care se confruntă aceștia..

Sub titlul Ruina fardată, Gazeta Sporturilor anunță că a intrat în posesia unor documente care arată cum s-au evaporat bani publici pentru modernizări inutile la stadionul Dinamo. Între anii 2000 și 2010, s-au aruncat 9 milioane de euro pentru o pistă și o tabelă. Pe fir au intrat Curtea de Conturi și Direcția Anticorupție. Ancheta, care nu este nefinalizată, blochează construirea noii arene la care visează suporterii echipei din Șoseaua Ștefan cel Mare.

europafm.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus