Stiri de ultima ora

Prima pagină | 24 aprilie 2019

Prima pagină | 24 aprilie 2019
Actualitate
Potrivit ziarului Adevărul, promisiunile ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici, şi ale premierului Viorica Dăncilă legate de acordarea bonificaţiei pentru plata integrală a dărilor către stat, respectiv impozitul pe venit şi contribuţiile la sănătate şi pensii, s-au dovedit un fiasco total. Deocamdată, nu se va acorda niciun fel de bonificaţie, nici pentru anul în curs şi nici pentru anul trecut, după cum reiese din răspunsurile date de Fisc contribuabililor, în ultima sesiune de îndrumare şi asistenţă. Bonificaţiile nu se pot acorda pentru că nu sunt prevăzute în legea bugetului de stat pe 2019.

România Liberă observă o majoritate pe muchie de cuţit în Parlament. PSD şi ALDE au 239 de voturi în legislativ, cu 6 în plus faţă de cele 233 necesare pentru a menţine în funcţie guvernul Vioricăi Dăncilă. La fiecare şedinţă există parlamentari care absentează din diferite motive – boala, acţiuni de campanie sau deplasări în străinătate. În plus, în interiorul PSD, există în continuare parlamentari nemulţumiţi de politică dusă de preşedintele partidului, Liviu Dragnea. Refuzaţi de UDMR, social-democraţii cauta sprijinul grupului celorlalte minorităţi.

Jurnalul Naţional subliniază că atentatele din Sri Lanka arată că bisericile au devenit principalele ținte ale atacurilor generate de ura interreligioasă. În medie, 105 biserici și clădiri creștine din întreaga lume sunt incendiate sau atacate în fiecare lună. În plus, 345 de creștini sunt uciși lunar, din motive legate de convingerile lor religioase. Teroriștii nu au niciun Dumnezeu și atacă în timpul slujbelor. Foarte probabil, statistica sângeroasă va crește în următoarea perioadă.

Ziarul Financiar scrie că o ceaşcă de cafea costă în Bucureşti circa 2 euro şi jumătate, faţă de mai puţin de doi euro în oraşe europene precum Nisa, Belgrad, Madrid sau Veneţia, arată Barometrul realizat de Post Office, un furnizor de servicii din Marea Britanie, care a luat în calcul fie date de la centrele de informare turistică, fie a căutat preţurile în online. Astfel, Bucureştiul se află printre oraşele cu una dintre cele mai scumpe ceşti de cafea. În Europa, cea mai scumpă cafea se găseşte la Copenhaga, conform studiului. Acolo, preţul depăşeşte 4 euro şi jumătate.

Sub titlul “Campionul”, Gazeta Sporturilor scrie despre Cristi Coroian. Victimă a unui atac cerebral în 2015, fostul atacant al CFR-ului reînvață firescul vieții. În vârstă de 46 de ani, Cristi Coroian își împarte timpul între cabinetul de kinetoterapie, casă și plimbările zilnice.

europafm.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus