Stiri de ultima ora

Prima decizie ale Guvernului Maia Sandu, la Chişinău: Demiterea şefului Poliţiei

Prima decizie ale Guvernului Maia Sandu, la Chişinău: Demiterea şefului Poliţiei
Actualitate
La Chişinău, s-a încheiat în urmă cu puţin timp, prima şedinţă de Guvern a Cabinetului Maiei Sandu, Guvern votat vineri de Parlamentul Republicii Moldova.

Şedinţa a avut loc la Parlament, pentru că sediul Guvernului este ocupat de membrii cabinetului în funcţie, condus de Pavel Filip, care nu vor să plece din posturi.

Cei 7 membri prezenţi din cei 12, 3 dintre ei urmând să ajungă din Diaspora, au luat deja prima decizie: l-au demis pe şeful Poliţiei, la propunerea noului ministru de Interne, Andrei Năstase.https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2019/06/10iun-13-Nastase-seful-politiei-demis.mp3EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.Tot noul Executiv a votat numirea unui nou şef al Poliţiei. Andrei Năstase a făcut un apel la poliţiştii moldoveni să nu mai asculte de şeful demis al Poliţiei şi să vină de partea poporului.

Între timp, Igor Dodon, preşedintele ţării, suspendat însă de Curtea Constituţională de la Chişinău, a anunţat convocarea de urgenţă a Consiliului Suprem de Securitate.

Igor Dodon se va întâlni şi cu ambasadorii acreditaţi la Chişinău.

Iar prima şedinţă a Parlamentului va avea loc la ora 14.

Jurnalistul Vitalie Călugăreanu, corespondentul Deutsche Welle la Chişinău, povesteşte pentru Europa FM, că în acest moment nu se poate spune care dintre cele două tabere va conduce ţara.

Deznodământul depinde şi de partea cui se vor plasa forţele de ordine.

https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2019/06/10-iun-13-Calugareanu-1-SCURT.mp3EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.Vă reamintim, Curtea Constituţională a Republicii Moldova a anulat deciziile Parlamentului de sâmbătă şi l-a suspendat pe preşedintele Igor Dodon.

Noua coaliţie politică de la Chişinuu a cerut membrilor Curţii să-şi dea demisia.

Jurnalistul Vitalie Călugăreanu crede că magistraţii nu vor da curs solicitarii.

https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2019/06/10-iun-12-Calugareanu-vocea-2-SCURTATA.mp3EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.europafm.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus