Stiri de ultima ora

Presa: China îşi adună armament şi armată la graniţa cu India

Presa: China îşi adună armament şi armată la graniţa cu India
Actualitate
O serie de imagini surprinse din satelit, par să arate trupe şi echipamente militare chineze adunate în munţii Himalaya, la graniţa cu India. Fotografiile apar la scurt timp după ciocnirile violente de luna trecută, în ciuda promisiunilor de a aplana conflictul, scrie NZ Herald, citând presa indiană.

Presa: China îşi adună armament şi armată la graniţa cu India

Mass-media indiană citează surse militare, susţinute de imagini apărute în mediul online, care spun că a fost observată „o concentrare mare” de trupe şi echipamente militare în regiunea Akasi Chin din Tibet.

Tensiunile rămân ridicate între China şi India, în ciuda faptului că ambele părţi au căzut de acord să se retragă în zonele ocupate anterior.

Noile mişcări de trupe „fac ca armata indiană să fie prudentă”, scrie presa din India.

ULTIMELE ȘTIRI

Trupele de la Beijing au încercat, luna trecută, să modifice graniţele convenite anterior în Himalaya dintre India, China şi Pakistan, dar au fost obligate să se retragă. Negocierile dintre cele două părţi au dus deocamdată la o încercare de aplanare a conflictului, dar nu s-a ajuns la un acord.

"Există temeri că Armata Populară de Eliberare (PLA) întârzie intenţionat procesul de retragere pentru ca în iarnă să deschidă un nou front, eventual în nord-est", au declarat surse militare indiene.

Surse guvernamentale indiene susţin că aproximativ 5.000 de trupe chineze şi echipamentul lor de luptă au fost mutate în Himalaya, date susţinute de imagini surprinse de sateliţi.

Fotografiile difuzate pe reţelele de socializare au fost obţinute cu ajutorul sistemului de observare a Pământului, Copernicus al Agenţiei Spaţiale Europene.
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus