Stiri de ultima ora

Preotul Ionuț Mavrichi, consilier al Patriarhului Daniel, respins pentru CNCD. Cine sunt membrii Consiliului votați de Parlament

Preotul Ionuț Mavrichi, consilier al Patriarhului Daniel, respins pentru CNCD. Cine sunt membrii Consiliului votați de Parlament
Actualitate
Plenul Parlamentului a numit, marţi, şapte membri în Colegiul Director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) - Claudia-Sorina Popa, Adrian Diaconu, Horia Grama, Asztalos Csaba, Jura Cristian şi Cătălina Olteanu - pentru mandate complete de 5 ani şi Maria Moţa - pentru un rest de mandat care expiră în 2023. Un consilier al Patriarhului Daniel, preotul Ionuț Mavrichi, a fost respins de plen, deși fusese validat în comisii.

Mavrichi fusese propus pentru această funcție de PMP. El a primit în plen 21 de voturi pentru și 301 împotrivă.

Când candidatura sa la CNCD a fost făcută publică, BOR a precizat că Biserica nu face propuneri de candidaţi pentru nicio funcţie într-o instituţie publică și că ăropunerea ca Mavrichi să devină membru al CNCD „a fost una informală, venită din partea mai multor parlamentari creştini aparţinând mai multor partide”. „Ionuţ Mavrichi este, aşadar, un candidat propus de mai mulţi parlamentari creştin-democraţi şi asumat oficial de PMP”, potrivit unui comunicat al BOR din 5 iunie.

Iniţial, 26 de candidaţi s-au înscris pentru ocuparea a şase mandate complete de membru în Colegiul Director al CNCD şi un rest de mandat, până în 2023. Ulterior, doi candidaţi s-au retras şi unul a primit aviz negativ.

Cei 23 de candidaţi, cu avize favorabile în Comisiile de specialitate, au primit următoarele voturi în plen:
digi24.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus