Stiri de ultima ora

Ploi și temperaturi maxime de 26 de grade. Cum va fi vremea în următoarele zile

Ploi și temperaturi maxime de 26 de grade. Cum va fi vremea în următoarele zile
Actualitate
În sud şi sud-est avem o zi plăcută şi mai caldă decât miercuri. În rest, se mai răcoreşte şi vin ploi locale, iar maximele pleacă de la 15 grade în Transilvania şi ajung pe la 26 de grade în ţinuturile sudice.

În rest, se mai răcoreşte şi vin ploi locale, iar maximele pleacă de la 15 grade în Transilvania şi ajung pe la 26 de grade în ţinuturile sudice. În Dobrogea şi Bărăgan, prindem o zi însorită, cu temperaturi în creştere. Se face mai cald decât ar fi normal; iar la noapte se-aduna norii şi vor aduce averse cu descărcări electrice. Se încălzeşte şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Pe timpul zilei avem soare şi atmosferă plăcută, dar seara încep să apară norii, iar peste noapte vin şi ploile. În nordul Moldovei şi în Bucovina, găsim vreme bună dimineaţa; înnorări şi mai multe reprize de ploaie după prânz. Vântul devine activ, iar temperaturile mai câştiga un grad, două faţă de ziua trecută.

În schimb, în nordul Transilvaniei şi în Maramureş se face mai răcoare decât miercuri. Maximele se opresc pe la 15...16 grade; domina atmosfera închisă şi o să plouă din când în când. La noapte, cerul se degajează, însă în zonele joase apare ceaţă. Şi în ţinuturile vestice se anunţă o zi cam neplăcută, mulţi nori, ploi locale şi temperaturi în scădere. Ieri s-au atins 23 de grade; joi vor fi cel mult 18 grade. Noaptea ne-aduce o înseninare treptat şi ceaţă în zonele de câmpie. Se răceşte şi în zona Transilvaniei. Cerul se umple de nori; ploile apar frecvent, iar vântul prinde putere, în special pe la munte. O să mai ploua şi pe timpul nopţii, dar temperaturi rămân pozitive, chiar şi în depresiuni. În Oltenia se face mai cald decât miercuri, dar pe seara ploile ajung şi aici. Vor fi mai mult averse şi pot să apară fenomene electrice. Până atunci avem soare, vreme bună şi maxime de 25...26 de grade. Temperaturile continuă să crească şi în ţinuturile sudice. Pe la amiază se ating şi aici 25...26 de grade, iar diseară şi la noapte se înnorează şi vin ploile.

Vremea în București

În Bucureşti, joi prindem o zi plăcută şi mai caldă decât cea de miercuri. Maximă ajunge pe la 24 de grade, pe seara apar ceva nori şi vântul devine activ, iar la noapte aşteptam ploi în averse. Vineri dimineaţă vor mai fi câţiva nori de ploaie, dar se înteţeşte vântul şi se va însenina după prânz. Sâmbătă prindem soare şi vreme caldă, vântul se domoleşte, iar ceata poate apărea la sfârşitul nopţii de sâmbătă spre duminică. Duminică se face şi mai cald, se înregistrează valori de vară, iar atmosferă va fi plăcută chiar şi pe timpul nopţii.
stirileprotv.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus