Stiri de ultima ora

Plachete pentru Mihail Kogălniceanuși Dan Spătaru, în Constanța

Plachete pentru Mihail Kogălniceanuși Dan Spătaru, în Constanța
Actualitate
Nouă plachete în memoria unor artiști, oameni de cultură sau medici remarcabili au fost montate în mai multe zone din orașul Constanța, chiar pe fațadele imobilelor în care aceștia au locuit.

Actualizat: 05.02.2019 - 14:18

Acțiunea, organizată de Primăria Municipiului Constanța și Comunitatea Elenă „Elpis“, a avut loc în prezența urmașilor și prietenilor acestor mari personalități. Dan Spătaru, Oleg Danovski, Demostene Tranulis, Cella Serghi, Gheorghe Murea, Marin Ionescu Dobrogianu, Mihail Kogălniceanu, Ion Bănescu și Alexandru Pesamosca au, de astăzi, plachete comemorative în semn de respect și recunoaștere a contribuției importante în domeniile în care s-au făcut remarcați.

În curând, și alte figuri marcante care s-au născut sau au locuit în Constanța, cum ar fi Ilarion Ciobanu, Anghel Saligny sau Hortensia Papadat-Bengescu, vor fi omagiate prin astfel de plachete comemorative.

„Este o idee foarte frumoasă. Aici este locul în care familia mea și cu mine ne-am început aventura, într-un loc fix, ca să spun așa, pentru că părinții mei au venit aici în 1978, iar în 1982, în primăvară a fost momentul în care am intrat toți trei în acel apartament de la etajul 2“, își amintește cu emoție Oleg Danovski, fiul celebrului dansator și coregraf, fondatorul Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ din Constanța.

„Este o inițiativă lăudabilă, e bine că nu se uită valorile naționale și felicit primăria și comunitatea elenă pentru acest mare gest“, a declarat Dumitru Galani, bun prieten al regretatului Dan Spătaru.
RomaniaLibera.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus