Stiri de ultima ora

PIAȚA VICTORIEI | Sentințe după alegeri. C.T. Popescu: „Justiția se dovedește slabă”

PIAȚA VICTORIEI | Sentințe după alegeri. C.T. Popescu: „Justiția se dovedește slabă”
Actualitate
Amânarea de la Curtea Constituțională în cazul completurilor de trei judecători de la Înalta Curte de casație și Justiție, ca și anunțarea verdictului în dosarul lui Liviu Dragnea de la Curtea Supremă abia după alegeri sunt, în opinia gazetarului Cristian Tudor Popescu, semne evidente de slăbiciune din partea Justiției.

„Justiția din România se dovedește slabă. Rămâne pe spinarea poporului să judece în locul Justiției, pe 26 mai. Justiția a refuzat acum să judece”, a constatat Cristian Tudor Popescu în dezbaterea de luni din „Piața Victoriei”, de la Europa FM.

În analiza sa, o astfel de eschivă face ca orice decizie luată ulterior să fie pusă în legătură directă cu rezultatul alegerilor europarlamentare. „Pentru că tot ce se va întâmpla după va fi încărcat de rezultatul din 26 mai. Dacă PSD pierde alegerile, se va spune că, iată, a prins curaj și l-a condamnat după ce a pierdut alegerile. Dacă nu îl va condamna, se va spune că s-au orientat. Înalta Curte și CCR ar fi trebuit să dea acum o decizie. Asta ar fi fost o dovadă de forță, de responsabilitate și de neinfluențare politică”, crede Cristian Tudor Popescu.Moise: „CCR nu face parte din Justiție. CCR nu are voie să interpreteze legea. O face în ultima perioadă într-un mod abuziv, dar lumea trebuie să înțeleagă. A început să adauge la lege, dar în mod explicit nu are voie. Eu văd ca pe un semn bun ăsta. Este evident că CCR și-a dat un termen dincolo de 1 iunie (dată de la care CCR nu s-ar fi pronunțat, întregul proces al lui Liviu Dragnea s-ar fi reluat).https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2019/05/20mai-PV-CUT-CTP-Justitia-se-dovedeste-solaba.mp3EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.Articol în curs de actualizare.

europafm.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus