Stiri de ultima ora

Paul McCartney transformă filmul clasic ”It s a Wonderful Life/ O viaţă minunată” în musical

Paul McCartney transformă filmul clasic ”It s a Wonderful Life/ O viaţă minunată” în musical
Actualitate
Muzicianul Paul McCartney scrie primul său musical implicându-se în adaptarea pentru scenă a poveştii din ”It s a Wonderful Life/ O viaţă minunată”, celebrul film cu Jimmy Stewart din 1946, arată Reuters.

15 afişări

Paul McCartney transformă filmul clasic ”It s a Wonderful Life/ O viaţă minunată” în musical

Fostul component al trupei Beatles este pe punctul de a încheia partitura pentru o adaptare a poveştii filmului ”It s a Wonderful Life/ O viaţă minunată” , regizat de Frank Capra în 1946, una dintre cele mai vizionate pelicule în perioada Crăciunului, a declarat miercuri un reprezentant al artistului.

McCartney scrie muzica şi colaborează pentru versuri cu britanicul Lee Hall, scenaristul producţiei “Billy Elliot” şi al filmului care spune povestea lui Elton John, “Rocketman”. Un alt britanic, Bill Kenwright, este implicat în calitate de producător al montării care ar trebui să aibă premiera în 2020.

”It s a Wonderful Life/ O viaţă minunată” urmăreşte frământările unui bărbat care este salvat de îngerul său păzitor.

”Până acum nu mi s-a oferit ocazia să scriu un musical, dar m-am întâlnit cu Bill şi Lee Hall şi am avut o discuţie. M-am trezit gândindu-mă că ar putea fi interesant şi distractiv”, a spus McCartney într-o declaraţie de presă. ”«It s a Wonderful Life» e o poveste universală la care ne putem raporta cu toţii”, a adăugat muzicianul.

Împreună cu John Lennon, McCartney a fondat Beatles la Liverpool în anii 60 şi a semnat câteva dintre cele mai cunoscute piese muzicale din istoria culturii pop.

După ce trupa s-a destrămat, în 1970, McCartney a lansat peste 25 de albume de studio, inclusiv cinci care conţin înregistrări originale de muzică clasică. A câştigat 18 premii Grammy.
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus