Stiri de ultima ora

PACIENŢI "acoperiţi" în spitale. Preşedinte Sanitas Bucureşti: Este „doar o măsură de imagine a doamnei ministru”

PACIENŢI acoperiţi în spitale. Preşedinte Sanitas Bucureşti: Este „doar o măsură de imagine a doamnei ministru”
Actualitate
Preşedintele Federaţiei Sanitas Bucureşti, Viorel Huşanu, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că operaţiunea care vizează trimiterea unor „pacienţi acoperiţi” în spitalele româneşti este „doar o măsură de imagine a doamnei ministru şi a ministerului”, ea nefiind justificată acum.

30 afişări

PACIENŢI "acoperiţi" în spitale. Preşedinte Sanitas Bucureşti: E o măsură de imagine a ministrului

Presedintele Federaţiei Sanitas Bucureşti, Viorel Huşanu, a precizat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că măsura trimiterii „pacientului acoperit” în spitalele româneşti, promovată de Ministerul Sănătăţii, „este doar o măsură de imagine a doamnei ministru şi a ministerului”. „Nu se justifică în acest moment. Nu am auzit în ultima vreme să se condiţioneze mai des decât în trecut actul medical, din contră. Sunt din ce în ce mai rare cazurile în care personalul medical ar condiţiona acest act medical. Eu cred că este doar o măsură de imagine”, a menţionat Huşanu. Potrivit aceleiaşi surse, acest demers nu ar trebui să fie inclus în preocupările Ministerului Sănătăţii, întrucât există alte instituţii ale statului în a căror competenţă intră aceste lucruri.„Ministrul Sănătăţii ar trebui să se ocupe din punctul meu de vedere cu altceva, iar eu, sau noi, Federaţia Sanitas am semnalat şi foarte multe discriminări salariale, foarte multe situaţii în care în spitale nu au cu ce să lucreze, nu au materiale sanitare, nu au aparatură, nu au medicament. Cu asta ar trebui, din punctul meu de vedere, să se ocupe Ministerul Sănătăţii”, a declarat preşedintele Federaţiei Sanitas Bucureşti.

Viorel Huşanu a precizat faptul că aceste practici de condiţionare a actului medical de către anumiţi reprezentanţi ai corpului medical reprezintă cazuri tot mai izolate în ultima perioadă. „Probabil, de fapt, cu siguranţă se întâmplă şi lucruri de acest gen, sunt încă colegi de ai noştri medici, asistenţi, brancardieri care probabil condiţionează actul medical (...) Alte instituţii ale statului ar trebui să-şi facă treaba pe zona aceea, pentru că nu e o situaţie nouă. E o situaţie izolată, dar e de când e lumea şi pământul, unii colegi mai condiţionază. Dar, repet, e treaba altor organe, nu a ministrului Sănătăţii”, spune Huşanu. Preşedintele Federaţiei SANITAS Bucureşti a concluzionat spunând că această nouă măsură nu va afecta în vreun fel medicii. „Repet, sunt cazuri izolate. Cei care au făcut, probabil o să facă în continuare sau nu, sper eu, dar majoritatea colegilor mei munceau până acum, vor munci în continuare, se vor dedica pacientului, deci nu îi vor afecta cei din minister cu aceste măsuri”, a conchis Huşanu. Reacţia preşedintelui Federaţiei Sanitas Bucureşti vine după ce ministrul Sănătăţii a declarat că tot mai multi pacienţi i se adresează chiar ei pentru a se plânge de fapul ca încă sunt angajaţi în sistemul de sănătate de stat care cer mită astfel că vor fi trimişi pacienţi "sub acoperire", care vor intra în spitale pentru a-i "demasca" pe medicii sau asistentele care cer mită. Trimiterea pacienţilor sub acoperire în spitale a început de trei săptămâni, a spus Sorina Pintea, până acum având loc cinci astfel de acţiuni. "În acest moment, o persoană a părăsit spitalul. (...) Este o parte a strategiei anticorupţie pe care trebuie să o aplicăm, iar în momentul în care gradul de satisfacţie al pacientului scade, până la urmă trebuie să luăm cu toţii nişte măsuri şi trebuie să ne ridicăm şi noi semne de întrebare. (...) Pentru unii care nu respectă nişte reguli nu trebuie să sufere toţi care lucrează în sistemul medical. Până la urmă trebuie să învăţăm că există nişte reguli şi trebuie să le respectăm", a declarat Sorina Pintea, la România TV.
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus