Stiri de ultima ora

Orban, despre Comisia Iordache: Nişte ageamii. Să se lase de legiferat în domeniul justiţiei/ Despre amânarea moţiunii pe Justiţie: PSD-ALDE au desfiinţat Senatul

Orban, despre Comisia Iordache: Nişte ageamii. Să se lase de legiferat în domeniul justiţiei/ Despre amânarea moţiunii pe Justiţie: PSD-ALDE au desfiinţat Senatul
Actualitate
Preşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, luni, că majoritatea PSD-ALDE din Comisia specială pentru Legile justiţiei, condusă de Florin Iordache, sunt nişte „ageamii”, care ar trebui să se lase de legiferat în domeniul justiţiei.

9 afişări

Orban, despre Comisia Iordache: Nişte ageamii. Să se lase de legiferat în domeniul justiţiei/ Despre amânarea moţiunii pe Justiţie: PSD-ALDE au desfiinţat Senatul

„Ce activitatea mai are comisia Iordache după ce a generat modificări la Codul penal şi la Codul de procedură penală. La Codul penal au fost 32 din 48 de modificări declarate neconstituţionale, iar la Codul de procedură penală 64 din 98, ce să mai facă comisia Iordache? Poate să se ducă liniştiţi să se lase de legiferare în domeniul justiţiei pentru că au arătat clar că sunt nişte ageamii şi nişte indivizi care nu au în cap decât să îl scape din puşcărie pe Dragnea şi inventează orice fel de tactică, orice fel de amendament numai pentru a îl scăpa din puşcărie pe Dragnea şi evident pe toţi acoliţii din jurul lui Dragnea care au jefuit România în ultimii ani”, a declarat Ludovic Orban, la finalul şedinţei de luni a Biroului Executiv al PNL.

Preşedintele PNL a afirmat că liberalii vor veni cu amendamente în privinţa codurilor penale.

„PNL a fost extrem de implicat în toate dezbaterile privitor la legislaţia în domeniile justiţiei, a codului penal, a codului de procedură penală şi aşa va face în continuare. Vom depune amendamente, vom depune propriile noastre puncte de vedere, de altfel avem foarte multe proiecte de lege care trebuie dezbătute privitor la justiţie, la Avocatul Poporului, privitor la controlul prealabil al OUG şi la multe alte domenii de activitate. De asemenea vom continua să atacăm la CCR orice fel de articol de modificare a oricărei legi pe care o vom considera neconstituţională”, a conchis Orban.

Birourile reunite ale Parlamentului au stabilit, luni, prelungirea perioadei de activitate a Comisiei speciale pe legile justiţiei pentru o perioadă de 120 de zile, în contextul în care Liviu Dragnea spunea, săptămâna trecută, că Parlamentul trebuie să reia modificarea codurilor penale.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, miercurea trecută, întrebat dacă Parlamentul va modifica proiectele Codului penal şi Codului de procedură penală, că Legislativul a luat o pauză pentru a fost păcălit de către Guvern, însă acum îşi va relua atribuţiile.

Chestionat dacă vor fi modificate codurile penale de către Legislativ, Liviu Dragnea a răspuns: „Da, Parlamentul trebuie să lucreze. A luat o pauză, fiind păcălit de către Guvern, şi acum o să îşi reintre în atribuţii”.

În replică, ministrul Justiţiei Tudorel Toader a explicat că proiectele Codului penal şi Codului de procedură penală pot fi modificate mai rapid de Parlament, dacă sunt în procedură de urgenţă, decât printr-o OUG.

Orban: E un joc penibil

Preşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, luni, că PSD-ALDE au desfiinţat Senatul, prin decizia ca următorul plen să aibă loc pe 6 mai, în care vor fi dezbătute şi votate moţiunile simple pe Justiţie şi Finanţe.

„Este o inepţie. PSD–ALDE au desfiinţat Senatul, au stabilit că nu va mai avea loc nici un plen al Senatului până în data de 6 mai. Este vorba de moţiunea pe justiţie înaintată de PNL. A doua moţiune înaintată tot de PNL este cea împotriva lui Teodorovici pe execuţia bugetară şi pe efectele catastrofale ale OUG 114. Nici această moţiune nu se poate dezbate. De asemenea, în continuare prin desfiinţarea Senatului până în data de 6 mai Tăriceanu se piteşte în continuare în spatele zidului făcut de PSD- ALDE de consecinţele faptelor sale. Se ştie foarte clar că de peste 5 luni de zile există o cerere de urmărire penală pe care majoritatea din Senat o ţine în sertare refuzând să dezbată, să ducă procedura la votul final fără nici un fel de explicaţie cu încălcarea flagrantă a legislaţiei şi a regulamentului Senatului”, a declarat Ludovic Orban, la finalul şedinţei Biroului Executiv.

Întrebat de ce nu vrea PSD să fie votatăt moţiunea simplă adresată ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, Orban a răspuns: „Nu cunosc motivele şi nici nu mă interesează motivele. Dacă vă aduceţi aminte acelaşi lucru s-a petrecut şi la Cameră. E un joc pe care îl fac, penibil de a dreptul. Tudorel Toader trebuie să plece, cum de altfel trebuie să plece tot guvernul. Moţiunea în sine şi dacă trece se duce automat conform hotărârii CCR la demiterea ministrului. Chiar din această perspectivă dacă vor să voteze dar să pună o dată moţiunea pe ordinea de zi să se vadă foarte clar că o cameră a Parlamentului nu mai susţine prezenţa lui Tudorel Toader în funcţia de ministru al Justiţiei”.

Conducerea Senatului a decis, luni, să amâne dezbaterea şi votul moţiunilor simple prin care Opoziţia cere demisia miniştrilor Justiţiei şi Finanţelor, Tudorel Toader şi Eugen Teodorovici, acestea urmând să aibă loc în şedinţa de plen din 6 mai.
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus