Stiri de ultima ora

Orban: Am decis ca statul să suporte șomajul tehnic pe perioada stării de urgență și am suplimentat bugetele ministerelor Sănătăţii și Internelor

Orban: Am decis ca statul să suporte șomajul tehnic pe perioada stării de urgență și am suplimentat bugetele ministerelor Sănătăţii și Internelor
Actualitate
Premierul Ludovic Orban a anunţat, joi, că guvernul pe care îl conduce a adoptat o hotărâre prin care statul va suporta șomajul tehnic (până la 75% din salariul mediu brut pe economie) pentru firmele afectate de actuala stare de urgență și a suplimentat bugetul Ministerul Sănătăţii cu 42 de milioane de lei.

În plus, va fi asigurat capital de lucru pentru Unifarm.

Bugetul Ministerului de Interne crește cu 100 de milioane de lei.

„Am găsit direcțiile județene de sănătate publică aproape în moarte clinică, cu foarte puțini angajați (…) am decis suplimentarea numărului de medici epidemiologi”, a adăugat Ludovic Orban.

„Suntem pregătiți să adoptăm orice fel de măsuri pentru a proteja sănătatea populației”, a declarat șeful executivului.

Guvernul majorează pedepsele pentru persoanele care zădărnicesc măsurile de combatere a răspândirii bolilor.

Omisiunea de a oferi date într-o anchetă epidemiologică devine infracțiune și se pedepsește. „Am decis majorarea pedepselor pentru falsul în declarații, infracțiunea va fi pedepsită cu închisoarea”, a ținut să precizeze premierul.

„Am stabilit creșterea bugetului alocat pentru decontarea concediilor medicale, la rectificare, astfel încât companiile să beneficieze de acest capital (…) O altă măsură este de a asigura plata șomajului tehnic din bugetul ministerului muncii, este clar că foarte multe companii sunt afectate direct sau indirect și multe companii nu au capacitatea pentru a asigura plata salariilor angajaților și exista riscul ca angajații să fie dați afară sau să li se suspende contractele de muncă”, a mai anunțat Ludovic Orban.

„Am decis, prin OUG, majorarea plafonului de garantare a creditelor pentru IMM-uri cu 5 miliarde. Acordăm credite pentru investiții, iar dobânda este asigurată în proporție de sută la sută”, a mai anunțat premierul.

„Economia trebuie să funcționeze, mai ales în domeniile cheie”, a adăugat el.https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2020/03/orban-site-19-03.mp3EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.Știrea se actualizează

europafm.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus