Stiri de ultima ora

Oprișan: În toată lumea civilizată, dacă îți arestează liderul partidului, faci alegeri într-o săptămână

Oprișan: În toată lumea civilizată, dacă îți arestează liderul partidului, faci alegeri într-o săptămână
Actualitate
Marian Oprișan, președintele PSD, Vrancea, a pledat joi înaintea Comitetului Executiv Național al partidului ca să nu fie amânat Congresul stabilit în 29 iunie pentru alegerea noii conduceri. El a dat ca argument faptul că astfel de alegeri se țin „în toată lumea civilizată” foarte rapid, însă cutuma este ca atunci când un politician are probleme penale este să demisioneze.

„Noi, dacă am luat o decizie în Comitetul Executiv, decizia Comitetului Executiv se va respecta”, a spus Oprișan.

Întrebat dacă va fi de acord cu amânarea Congresului din 29 iunie, liderul PSD Vrancea a răspuns că nu ar fi de acord.

„În primul rând că nu suntem răzgândaci, nu putem să ne culcăm seara cu o decizie și să ne trezim dimineața cu altă decizie. Este aberant! Și, v-am mai spus-o, în toată lumea civilizată, dacă vrem să fim noi civilizați, într-o săptămână când îți pleacă președintele partidului sau ți-l arestează cineva se fac alegeri din acest punct de vedere și se rezolvă situația”, a adăugat Marian Oprișan.

Astăzi are loc , iar, potrivit unor surse Digi24, Paul Stănescu și Marcel Ciolacu ar dori amânarea Congresului PSD stabilit pentru 29 iunie. De altfel, Gabriel Zetea, vicepreședinte PSD, a declarat la Digi24 că mai multe astfel de propuneri ar putea fi exprimate în CEx-ul de astăzi.

Alte surse din interiorul PSD spun că Gabriela Firea va lipsi de la Comitetul de astăzi, deoarece se află la Londra pentru un control medical.

În plus, susținătorii președintelui interimar al PSD, prin care care se numără și Marian Oprișan, vor o formulă de conducere în care Viorica Dăncilă să devină președintele partidului, liderul PSD de Vrancea să devină președinte executiv, iar Niculae Bădălău să fie secretar general.

Liviu Dragnea, fostul președinte al PSD, a fost condamnat în luna mai la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive la Protecția Copilului Teleorman.
digi24.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus