Stiri de ultima ora

O mai ţineţi minte pe strâbunica refugiată care a mers pe jos zeci de zile ca să ajungă în Europa? La 106 ani, este DEPORATĂ

O mai ţineţi minte pe strâbunica refugiată care a mers pe jos zeci de zile ca să ajungă în Europa? La 106 ani, este DEPORATĂ
Actualitate
Bibihal Uzbeki, o femeie afgană în vârstă de 106 ani, s-ar afla în rândul unor solicitanţi de azil ce urmează să fie deportaţi din Suedia, solicitarea acesteia pentru azil a fost respinsă în luna iunie solicitându-i-se să părăsească statul european, informează presa suedeză, citată de Tele Sur.

Suedia va deporta o femeie afgană în vârstă de 106 ani. Bătrâna a mers 20 de zile pe jos pentru a ajunge la o tabără de refugiaţi

Conform presei germane, femeia este cunoscută ca fiind ”cea mai bătrână refugiată din lume”. Aceasta a părăsit Afganistanul în urmă cu doi ani de zile.

”Nu există nicio îndoială că situaţia în privinţa securităţii din Afganistan este una gravă. Conflictul însă nu a atins un nivel care afectează întreaga populaţie din tot statul”, a declarat Fredrik Beijer, directorul Afacerilor legale al Comisiei pentru Migrare.

Imigranta va face apel în faţa Curţii pentru Imigraţie.

În 2015, Uzbeki a călătorit alături de 17 membri ai familiei sale de-a lungul Iranului, Turciei, Greciei, Croaţiei, înainte de a ajunge în Skaraborg, Suedia, unde a aplicat pentru azil.

Aceasta a mers 20 de zile pe jos pentru a ajunge la o tabără de refugiaţi.

Nepotul acesteia, în vârstă de 19 ani, şi fiul, de 67 de ani, au purtat-o uneori pe bătrână pe parcursul călătoriei lor interstatale.

Au existat o serie de proteste în Stockholm faţă de decizia Guvernului nordic de a expulza imigranţi.
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus