Stiri de ultima ora

O carte pe zi: "Fetiţa din scrisoare", de Emily Gunnis

O carte pe zi: Fetiţa din scrisoare, de Emily Gunnis
Actualitate
Aparent o dramă. Romanul acesta de debut al lui Emily Gunnis, se transformă treptat într-un thriller lugubru.

Scriu editorii: "Anul 1956. Atunci când Ivy Jenkins rămâne însărcinată, este trimisă în dizgraţie la St Margaret, o casă întunecată, înfioratoare pentru mamele necăsătorite. Copilul ei este adoptat impotriva voinţei sale, iar Ivy nu va pleca niciodată din casa groazei.

Anul 2017. Samantha Harper este o jurnalistă a cărei carieră se află în impas. Când îi cade în mână o scrisoare din trecut, conţinutul o şochează şi o tulbură. Scrisoarea este de la o mamă tânără, care implora să fie salvată de la St Margaret, inainte de a fi prea târziu. Sam investighează tragica poveste, ca jurnalistă, dar si prin prisma misterioaselor legături personale pe care le intuieşte, şi descoperă o mulţime de morţi inexplicabile care inconjoară femeia şi copilul ei. Sub presiunea iminentei demolări a aşezământului St Margaret, Sam are doar două zile pentru a pune în ordine şi a completa un puzzle vechi de şaizeci de ani inainte ca adevărul, care se afla tulburător de aproape de casă, să se piardă pentru totdeauna..."

Mai multe subiecte: Trebuie să repornim businessul Jurnal de carantină

Fostul aşezământ monacal, unde erau primite fete însărcinate necăsătorite, ajunse, potrivit preceptelor anilor 50 ai secolului trecut, ruşinea familiilor lor, gata să se descotorosească de ele, ascunde, descoperă jurnalista, secrete sinistre. Personaje interesate, pastorul şi medicul locului, dar şi alţii, colaborau cu un grup de afacerişti care testau noi medicamente pe pruncii nedoriţi de nimeni şi pe fetele sărmane pe care, sub pretexte diverse, nu le mai lăsau să se întoarcă la casele lor. Unii vor să îngroape definitiv aceste secrete, alţii să le aducă la lumină.

Jurnalista constată că toate persoanele amintite în scrisori au dispărut, se bănuieşte că majoritatea în condiţii cel puţin suspecte. Se afla în faţa unei "epopei care se întinde de-a lungul a şase decenii şi patru generaţii", "o poveste de familie mai şocantă decât oricare alt subiect pe care îl investigase până atunci".

Ritm alert, multe răsturnări de situaţie, personaje care se substituie unele altora, o realitate şocantă şi o poveste emoţionată.

Emily Gunnis - "Fetiţa din scrisoare". Traducere din limba engleză şi note de Mona Apa-Slujenco. Editura Litera, colecţia Buzz books. 396 pag.
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus