Stiri de ultima ora

NU FĂ ASTA dacă vrei să ai NOROC tot anul! Tradiţii şi superstiţii de 31 decembrie

NU FĂ ASTA dacă vrei să ai NOROC tot anul! Tradiţii şi superstiţii de 31 decembrie
Actualitate
NU FĂ ASTA dacă vrei să ai NOROC tot anul! Tradiţii şi superstiţii de 31 decembrie

Un articol de: B1.ro - 31 Dec 2018, 10:08

Ajunul anului nou este prilej de petrecere pentru toți românii. Este o zi importantă a anului, cea în care tragem linie, analizăm ce am făcut în ultimele 365 de zile și ne stabilim țintele pentru viitor. De aceea, trebuie să sărbătorim această trecere conform tradițiilor, pentru ca următorul an să fie unul de excepție. Nu trebuie să credeți în superstiții, dar bifarea unor obiceiuri nu are cum să strice.

Ziua de ajun al anului nou este foarte importantă pentru toți românii, nu doar pentru pregătirile speciale care se fac în ultimele ore dinaintea revelionului, dar și pentru tot felul de tradiții și obiceiuri care trebuie respectate. 

Ajunul anului nou este momentul în care cei mai mulți dintre noi sunt alături de cele mai dragi persoane, se pregătesc pentru intrarea în noul an și sunt înconjurați de dragoste, iubire, caldură sufletească și bucuria generată de prezența celor dragi.

Ajunul Anului Nou sau Revelionul este la 31 decembrie, ultima zi a anului din calendarul gregorian. În societățile moderne, Ajunul Anului Nou este sărbătorit în adunări sociale, în timpul cărora participanții dansează, mănâncă, consumă băuturi alcoolice și urmăresc focuri de artificii care marchează începutul noului an.

Din punct de vedere culinar, ajunul anului nou este momentul în care tradiția își spune cuvântul. În ajunul anului nou, la pregătirea mesei nu pot să lipsească preparatele tradiționale pentru un asemenea moment: de la celebra salata de beouf pe care toți românii o pregătesc, la preparatele tradiționale cum ar fi sarmale, piftie, pește pregătit pentru a fi prima mancare consumată imediat după ajunul anului nou, preparate din carne de porc, fripturi și multe, multe altele.

Este o adevărată tradiție ca masa din ajunul anului nou să fie una bogată, să fie pus pe masă tot ce e mai bun și mai gustos și pregătit cu mai mare atenție pentru ca anul următor să fie unul îmbelșugat și plin de succes.

AJUNUL ANULUI NOU – gesturi, obiceiuri

Ajunul anului nou cuprinde și o serie de obiceiuri pe care trebuie să le facem fiecare dintre noi dacă suntem superstițioși și vrem să ne meargă bine anul următor, să avem parte de sănătate și de succes în plan financiar.

Ajunul anului nou trebuie să vă prindă cu bani în buzunar dacă vreți să aveți parte de ei în anul ce urmează. Un alt obicei este ca primul om care vă trece pragul casei după ajunul anului nou să fie un bărbat pentru a avea succes la bani.

AJUNUL ANULUI NOU - dragoste

Dacă vrei să ai noroc în dragoste în anul ce urmează, trebuie neaparat să porți ceva roșu în ajunul anului nou. Poate fi orice piesă vestimentară de culoare roșie, important e să o porți chiar în ajunul anului nou.

O altă regulă pentru ajunul anului nou legată de dragoste, pentru cei care sunt deja într-o relație este ca persoana iubită să fie prima pe care o felicitați după ora 12 noaptea. În plus, pentru ca să aveți noroc în dragoste în relația în care sunteți deja, trebuie neaparat să vă sărutați sub vâsc.
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus