Stiri de ultima ora

Nouă sute de mineri din Valea Jiului, în pericol să-și piardă slujbele

Nouă sute de mineri din Valea Jiului, în pericol să-și piardă slujbele
Actualitate
Peste 900 de mineri ar urma să fie disponibilizaţi în acest an de la minele de cărbune ce aparţin de Complexul Energetic Hunedoara, conform programului de concedieri colective cumulat pe 2017 şi 2018.

06.08.2018 - 17:36

Numărul mare de disponibilizați ar putea fi redus, susțin sindicatele, dacă minele Lonea şi Lupeni vor fi menţinute în activitate.

Potrivit liderului sindical, rămânerea în activitate a minelor Lonea şi Lupeni este "imperios necesară" până la momentul în care celelalte două exploatări de huilă din cadrul CEH, minele Livezeni şi Vulcan, vor reuşi să asigure integral producţia de cărbune pentru funcţionarea fără probleme a termocentralelor Mintia şi Paroşeni.

În ceea ce priveşte primele disponibilizări de personal, acestea ar fi trebuit să aibă loc în lunile iulie şi august, însă programul a fost decalat pentru lunile septembrie-octombrie, când de la mina Lonea ar urma să plece o sută de angajaţi.

Directorul general al CEH, Samuel Dioane, a anunţat luni, cu ocazia Zilei Minerului, că exploatările de huilă Vulcan şi Livezeni vor fi cuprinse într-un program de investiţii menit să le dezvolte capacitatea de producţie, programul urmând să se deruleze până la jumătatea anului viitor.
RomaniaLibera.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus