Stiri - Editia din date de 22-05-2014

Arhiva stiri din data de:
22-05-2014 Stiri de ultima ora din

Nestle exportă 40% din napolitanele şi cafeaua solubilă produse la fabrica din Timişoara

Actualitate
"Aproximativ 25% din exporturi sunt reprezentate de napolitane, sub brandurile Balaton în Ungaria, Mura în Bulgaria şi Nesquick în celelalte state. Explorăm toate statele din Europa cu brandul Nesquick, sunt proiecte care se realizează în timp", a declarat directorul fabricii din Timişoara, Ramon Mendivil.

Oficialii companiei au arătat că nu au fixat un target pentru creşterea ponderii exporturilor. Printre alte state în care exportă se numară Grecia, Olanda, Franta, Marea Britanie şi Israel.

În ceea ce priveşte brandul Joe, acesta este destinat exclusiv pieţei româneşti şi este al treilea contributor la businessul Nestle România, cu o pondere de 10%, incluzând atât napolitanele, cât şi îngheţata. Acesta este devansat în ordine de brandul Nescafe, care are o pondere de 18% din afaceri, şi produsul culinar Maggi, cu 17%. În total, segmentul dulciuri reprezintă 16% din cifra de afaceri a Nestle România.

Potrivit datelor Nielsen, citate de companie, Joe deţinea la finele lunii martie 25% din piaţa de napolitane în valoare.

"Vânzarile de napolitane se ridică la 55 milioane euro, reprezentând circa 10% din piaţa totală de dulciuri", a arătat Eduard Gongonie, business executive manager confectionary.

La fabrica din Timişoara sunt produse anual peste 90 de milioane de napolitane. Unitatea are un număr de 440 de angajaţi şi o suprafaţă totală de 21.360 metri pătraţi.

Nestle a intrat pe piaţa românească în 1995, în 2001 a cumpărat fabrica de napolitane Joe, de la Timişoara, de la omul de afaceri Florentin Banu, unde ambalează şi cafeaua solubilă Nescafe. După achiziţia Joe, cifra de afaceri a Nestle pe piaţa românească s-a dublat. Ulterior, în 2006, a achiziţionat Delta Ice Cream, care avea o unitate de producţie lângă Bucureşti. În 2008, compania a transferat producţia în Bulgaria.

"Am investit în România şi vom continua să investim, să ne îmbunătăţim fabrica", a declarat directorul general al Nestle Romania, Herve de Froment.

Întrebat de evoluţia afacerilor anul trecut, şeful companiei nu a dorit să dezvaluie cifrele, dar a dat de înţeles că Nestle România a rămas profitabilă.

În ultima parte a anului trecut, de Forment estima că Nestle Romania va încheia 2013 cu o cifră de afaceri similară cu cea din 2012 şi avea ca obiectiv creşterea şi rămânerea pe profit.

În 2012, compania a raportat o cifră de afaceri de 718 milioane lei (161 milioane euro), în creştere cu 8% comparativ cu anul anterior, şi a trecut pe profit, de 5,5 milioane lei (1,23 milioane euro), după mai mulţi ani în care a înregistrat pierderi.

"Trebuie să avem o vară bună, ca să avem un an mai bun. Îngheţata poate face diferenţa. Anul trecut nu a fost un an bun. Piaţa de cafea este în scădere, la fel şi cea de alimente pentru bebeluşi, pentru că şi numarul de naşteri este în scădere. Segmentul petfood este în creştere. Joe este în creştere. Este un mix: unele segmente cresc, altele au dificultăţi", a arătat de Froment.

Portofoliul Nestle România cuprinde cereale pentru micul dejun şi batoane de cereale, băuturi calde, divizia Nestle Professional, dulciuri, îngheţată, produse culinare, produse pentru sugari şi hrană pentru animale.

Şeful companiei a arătat că Nestle are un portofoliu echilibrat, cele mai multe dintre branduri fiind lideri pe categoriile lor.

Grupul elveţian Nestle este prezent în 86 de ţări, cu un număr de 468 de fabrici şi 300.000 de angajaţi.Articole similare :
15
nov.
nestle romania estimeaza afaceri la acelasi nivel cu 2012 si are ca obiectiv revenirea pe crestere
Actualitate
La începutul anilor 2000 creşterile erau de două cifre pentru noi toţi, iar după 2008, odată cu venirea crizei, ratele au început să scadă. Lucrurile s au schimbat şi trebuie să...

08
iul.
piata napolitanelor nestle a ramas in 2016 lider detasat al pietei cu un castig de 87 milioane lei urmat de alka
Economic
La sfârşitul lunii martie, directorul general al Nestle România, Hervé de Froment, anunţa că Nestle a înregistrat anul trecut în România o cifră de afaceri de 750 de milioane de...

28
mar.
nestle a ajuns la afaceri de 750 mil lei in romania
Economic
Producătorul elveţian de produse alimentare Nestle a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 750 mil. lei, în România, cu 13 mai mult faţă de 2015. ”Anul 2016 a...

22
mai.
cate napolitane si cafea solubila exporta nestle de la fabrica din timisoara
Economic
Grupul elvetian Nestle, care a investit 10 milioane de euro in fabrica de la Timisoara de la achizitia din 2001, exporta in prezent 40 din napolitanele si cafeaua solubila produse...

23
mai.
nestle vinde anual peste 90 de milioane de napolitane joe
Economic
După 20 de ani, JOE ul românesc a ajuns al treilea brand ca importanţă pentru filiala locală a gigantului Nestle. Cea mai importantă marcă locală din portofoliul Nestle România...

comments powered by Disqus
Foto:


Evaluari imobiliare Wagner Invest Evaluari imobiliare Wagner Invest
Evaluari imobiliare
www.wagnerinvest.ro
Ultimele stiri : Actualitate:
Artilcole stiri grupate pe subiecte