Stiri de ultima ora

Moțiunea de cenzură, dezbătută și votată în Parlament, marți. De câte voturi mai are nevoie Opoziția

Moțiunea de cenzură, dezbătută și votată în Parlament, marți. De câte voturi mai are nevoie Opoziția
Actualitate
Moțiunea de cenzură, dezbătută și votată în Parlament, marți. De câte voturi mai are nevoie Opoziția

Inquam Photos/ Octav Ganea

PSD pare să nu aibă emoţii înaintea votului pentru moţiunea de cenzură de marți, opoziţia nu a reuşit la negocierile de până acum să adune cele 233 de voturi necesare.

Parlamentul dezbate şi votează moţiunea de cenzură, marţi, de la ora 14.00.  Votul și dezbaterea vor fi transmise LIVE pe www.stirileprotv.ro. Până în acest moment, opoziția se bazează pe 214 - 215 voturi, din cele 233 necesare adoptării ei, potrivit lui Ludovic Orban. ”Până acum suntem, pe calculele pe care le avem, pe un scor nu foarte departe de cele 233 de voturi necesare. În momentul de faţă ne bazăm pe 214 - 215 voturi, în condiţiile mobilizării exemplare a tuturor parlamentarilor care sunt implicaţi în susţinerea moţiunii de cenzură”, a declarat vineri Orban. Potrivit acestuia, șansele moţiunii de cenzură de a fi adoptată în Parlament sunt mai mari decât la restul demersurilor făcute de la începutul legislaturii, în 2016. Liderul liberal a adăugat că negocierile individuale vor continua până în ultima zi. Camera Deputaţilor şi Senatul vor dezbate şi vota, marţi, în plen reunit, de la ora 14.00, moţiunea de cenzură prin care partidele de opoziţie vor demiterea Guvernului Dăncilă. PSD a anunţat că va asigura cvorumul de şedinţă, însă nu va vota moţiunea. În ceea ce priveşte ALDE, parlamentarii partidului nu vor vota la moţiunea de cenzură, a anunţat liderul grupului senatorilor ALDE Daniel Zamfir.

Traian Băsescu: Nu va trece moţiunea de cenzură, dar dacă PNL nu o depunea era penibil  

Traian Băsescu a declarat că moţiunea de cenzură nu va trece, însă liberalii trebuiau să o depună, pentru că altfel „erau penibili”, având în vedere că tema lor de campanie a fost „jos Dragnea, jos PSD”.

„Nu va trece moţiunea, însă opoziţia nu avea ce să facă. Tema preşedintelui PNL în campanie internă a fost jos Dragnea, jos PSD, ori dacă nu depuneau o moţiune de cenzură erau penibili. Au depus-o, dar din păcate nu va trece. Va fi un motiv de consolidare a zdruncinatului PSD şi ALDE. Vor spune la vot – suntem puternici, nu putem fi daţi jos”, a declarat Traian Băsescu, luni seară, la digi24. Acesta a adăugat că este deranjat de abordarea PNL de a negocia individual cu oameni din PSD pentru moţiunea de cenzură, în contextul în care partidul blama astfel de practici în trecut. „Pe mine mă deranjează chestia asta cu negociem individual cu oameni din PSD. Exact ce afişăm ca opoziţie noi nu luăm parlamentari de la putere, exact aia facem. Ce e cu sesiunea asta de mercato de parlamentari? Acuzăm orice altfel de acţiune de genul acesta, dar acum e bună. Datorită modului cum s-a desfăşurat campania pe tema jos PSD, PNL n uavea ce să facă, trebuia să depună o moţiune pentru că altfel se descalifica în faţa propriului electoral”, a explicat Băsescu. Senatorul PMP a adăugat că „plan comun nu există în opoziţie, dar foarte probabil îi va strânge nevoia, ca şi pe mine, iar soluţia e să bată PSD la locale. PSD nu are om cu care să îl bată pe Iohannis la prezidenţiale”.

Mihai Fifor, despre opoziţie: PSD nu va lăsa ţara pe mana acestor impostori. Moţiunea nu va trece!  

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD Mihai Fifor critică moţiunea de cenzură a opoziţiei, pe care o acuză că nu are o propunere serioasă de guvern, de prim-ministru, un program de guvernare şi dă asigurări că PSD nu va lăsa ţara pe mana acestor impostori, iar moţiunea nu va trece! ”Ei zic doar „Jos PSD” dar niciunul nu e în stare să ofere ceva bun pentru români. Nicio propunere de guvern, nicio propunere serioasă de prim-ministru, niciun program de guvernare. Vor doar să dărâme, dar nu sunt în stare să construiască nimic. România nu îşi permite o astfel de aventură. Asta ne uneşte! PSD nu va lăsa ţara pe mana acestor impostori. Moţiunea nu va trece!”, afirmă Fifor, invocând declaraţii ale liderilor opoziţiei şi ale preşedintelui Klaus Iohannis. El se întreabă ce vor să facă pentru români cei care au depus moţiunea împotriva Guvernului, considerând că nimeni nu răspunde la această întrebare. ”Orban zice că ar vrea prim-ministru, dar Tudose spune că el ar fi mai potrivit. Ca să îi împace, consilierul preşedintelui PNL spune că ar fi mai bine să rămână PSD la Guvernare. Barna de la USR vine cu alte năzbâtii: nu vrea la guvernare, dar vrea anticipate. Se ceartă şi pe Constituţie.Presedintele Iohannis vrea revizuire restrânsă, doar pe referendum, USR vrea revizuire lărgită. Domnul Iohannis zice că vrea consens naţional, dar nu-i iese decât un simulacru de pact al Opoziţiei”, afirmă preşedintele Consiliului Naţional al PSD.

Ovidiu Raeţchi: PSD vrea modificarea atribuţiilor Poliţiei, în comisii, în timpul moţiunii de cenzură  
stirileprotv.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus