Stiri de ultima ora

Moise Guran despre criza guvernamentală: „O falsă criză” – AUDIO

Moise Guran despre criza guvernamentală: „O falsă criză”  – AUDIO
Actualitate
Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă „împrumută un model din 2014” în disputa referitoare la remanierea guvernamentală.

Așa crede jurnalista Ioana Ene Dogioiu, de la portalul de știri ziare.com, invitata lui Moise Guran în emisiunea Piața Victoriei, de miercuri, de la Europa FM.

CCR a admis parțial conflictul Guvern-Președinție: Klaus Iohannis e obligat să revoce miniștrii demiși după retragerea ALDE de la guvernare și să numească interimarii.

Viorica Dăncilă, la rândul său, este obligată să ceară votul de încredere al Parlamentului pentru noua structură a Guvernului.

Potrivit Ioanei Ene Dogioiu, situația aduce aminte de conflictul Traian Băsescu-Victor Ponta de acum cinci ani.

Însă acum conflictul „este instituțional și implică o componentă guvernamentală”, spune ea.

„Ce ne-a spus nouă criza Caracal? Că statul român e praf!

Ei, mai pune peste asta o criză guvernamentală – ei au impresia că această ocupare a scenei îi avantajează, pentru că ecranează tot restul.

Din punctul meu de vedere, această criză îi erodează teribil pe amîndoi: primii actori politici ai acestei țări – președintele și premierul – n-au soluții, nici măcar nu vor să aibă soluții, și joacă această comedie ca să-și potențeze șansele electorale”.

Moise Guran este, la rîndul său, de părere că actualul conflict dintre Cotroceni și Palatul Victoria este „o falsă criză constituțională”.https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2019/09/18-SEPT-WEB-CUT-PIATA-VICTORIEI1.mp3EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.Moise Guran și Ioana Ene Dogioiu sînt de acord că, după alegerile prezidențiale, Guvernul Dăncilă va deveni din ce în ce mai fragil.

Opoziția ar putea depune la Parlament textul unei moțiuni de cenzură chiar săptămîna viitoare, spunea de curînd președintele Pro România, Victor Ponta, la Europa FM.

„Planul e de supraviețuire pînă vedem cum se așază apele. Cîștigă Iohannis? Cîștigă Barna? Cu cine negociem? Unde ne așezăm?” a spus Ioana Ene Dogioiu.

În opinia sa, „totul se va reseta în turul al doilea al prezidențialelor”.

„Viorica Dăncilă se va prăbuși total dacă nu intră ca premier în aceste alegeri: cum e el, bombardat, interimar, cu vot de încredere, fără vot de încredere, trebuie să intre ca premier ca să potențeze un scor al partidului.

Marea problemă a Vioricăi Dăncilă este că nu i se vor mobiliza primarii, însă. Primarii nu dau doi bani pe aceste alegeri”, crede jurnalista.

https://www.europafm.ro/wp-content/uploads/2019/09/18-SEPT-WEB-CUT-PIATA-VICTORIEI2.mp3EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.europafm.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus