Stiri - Editia din date de 22-03-2018

Arhiva stiri din data de:
22-03-2018 Stiri de ultima ora din

Mircea și Vlad Cosma află azi sentința definitivă de la Înalta Curte

Actualitate
Magistraţii instanţei supreme ar urma să pronunţe joi decizia definitivă în dosarul în care fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova Mircea Cosma a fost condamnat în primă instanţă la opt ani de închisoare, iar fiul său, Vlad Cosma, a primit cinci ani de închisoare.

Actualizat: 22.03.2018 - 07:06

Hotărârea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie va fi definitivă. Pe 19 februarie, la ultimul termen al procesului de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Mircea Cosma a negat toate acuzaţiile şi le-a prezentat magistraţilor planşe cu banii pe care i-ar fi economisit la derularea contractelor de la Consiliul Judeţean Prahova.

"Resping toate acuzaţiile. Judeţului Prahova i se spune în glumă al 53-lea stat al SUA. Volumul de investiţii a dus la crearea a 11 parcuri industriale cu un total de 46.000 de angajaţi. Ar fi trebuit să primesc o decoraţie pentru asta", a declarat Mircea Cosma în instanţă.

La rândul lui, fostul deputat Vlad Cosma - cel care i-a acuzat pe procurorii DNA Ploieşti că ar fi falsificat probe în dosare - a afirmat, la instanţa supremă, că nu îi este frică pentru că dosarul are la bază probe false.

La ultimul termen al procesului de la ICCJ a mers şi Andreea Cosma, care a spus că a venit pentru a-şi susţine familia, dar şi pe alţi cetăţeni care au reclamat abuzuri ale procurorilor, precum Sebastian Ghiţă, care aşteaptă de la ea, în calitate de deputat, să le apere drepturile. Ea a susţinut că are încredere în înţelepciunea magistraţilor instanţei supreme, afirmând că la prima instanţă, care a dispus condamnarea lui Vlad şi Mircea Cosma, era altă situaţie - procurorul Mircea Negulescu era în funcţie, iar multor martori le era teamă să vorbească.

În urmă cu două zile, fostul deputat Vlad Cosma a mers la Inspecţia Judiciară pentru a depune "noi documente şi probe" împotriva procurorilor de la DNA Ploieşti. Întrebat dacă are emoţii privind decizia magistraţilor, Cosma a spus: "Orice om are emoţii, dar suntem optimişti. Cred că va fi o soluţie bună. (...) Acolo s-au fabricat nişte probe, se triplau martori. Am încredere în justiţie, nu am încredere în cei patru procurori de la Ploieşti”.

Pe 1 noiembrie 2016, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova Mircea Cosma a fost condamnat  la opt ani de închisoare, iar fiul său, deputatul Vlad Cosma, a primit cinci ani de închisoare, în timp ce omul de afaceri Răzvan Alexe a primit o condamnare de doi ani şi jumătate. În acelaşi dosar, Daniel Alixandrescu, directorul Direcţiei "Patrimoniu" din CJ Prahova, la data faptelor, a fost condamnat la şase ani de închisoare.

În aprilie 2014, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, a fost trimis în judecată pentru luare de mită şi abuz în serviciu, Vlad Cosma, pentru trafic de influenţă, Daniel Alixandrescu, pentru luare de mită şi abuz în serviciu, iar Răzvan Alexe, pentru trafic de influenţă şi dare de mită. Vlad şi Mircea Cosma au fost trimişi în judecată de DNA fiind acuzaţi că ar fi cerut şi primit peste 4,4 milioane de lei de la trei oameni de afaceri prahoveni, denunţători în cauză, ale căror firme au avut numeroase contracte cu CJ Prahova.

Firmele controlate de cei trei sunt, la rândul lor, trimise în judecată într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani cu un prejudiciu de 35 de milioane de euro, dosar în care sunt inculpaţi Răzvan Alexe, dar şi fostul angajat al Secretariatului general al Guvernului, Marcel Păvăleanu, alături de alţi oameni de afaceri din Prahova.Articole similare :
22
mar.
mircea si vlad cosma afla azi sentinta definitiva in prima instanta au primit opt si cinci ani de inchisoare
Actualitate
Magistraţii instanţei supreme ar urma să pronunţe joi decizia definitivă în dosarul în care fostul preşedinte al Consiliului Judeţean CJ Prahova Mircea Cosma a fost condamnat în primă instanţă la...

26
mar.
vlad si mircea cosma asteapta azi sentinta definitiva
Actualitate
Magistraţii instanţei supreme urmează să pronunţe luni decizia în dosarul în care fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova Mircea Cosma a fost condamnat în primă instanţă la opt ani închisoare,...

22
mar.
inalta curte de casatie si justitie ar putea pronunta astazi sentinta definitiva pentru mircea si vlad cosma
Politic
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ar putea pronunţa astăzi sentinţa definitivă pentru Mircea si Vlad Cosma Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, a fost condamnat în primă...

26
mar.
lovitura de teatru in cazul vlad cosma se rejudeca
Actualitate
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ar fi trebuit să dea luni sentinţa definitivă în dosarul în care fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova Mircea Cosma a fost condamnat în...

05
mar.
este asteptata sentinta definitiva in dosarul de luare de mita al lui vlad si mircea cosma
Actualitate
Este așteptată sentința definitivă în dosarul de luare de mită al lui Vlad și Mircea Cosma Magistraţii instanţei supreme vor pronunţa luni decizia definitivă în dosarul în care fostul preşedinte...

comments powered by Disqus
Foto:


Evaluari pentru impozitare Wagner Invest Evaluari pentru impozitare Wagner Invest
Evaluari pentru impozitare
www.wagnerinvest.ro
Ultimele stiri : Actualitate:
Artilcole stiri grupate pe subiecte