Stiri de ultima ora

Ministrul Sănătății aruncă cartoful fierbinte în brațele Gabrielei Firea: se delimitează de testarea în masă a bucureștenilor

Ministrul Sănătății aruncă cartoful fierbinte în brațele Gabrielei Firea: se delimitează de testarea în masă a bucureștenilor
Actualitate
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a explicat că testarea celor 10.000 de bucureșteni va fi efectuată doar în măsura în care Primăria Capitalei își asumă costurile, iar Ministerul Sănătății și-ar putea da acordul doar după ce vor fi prezentate obiectivele și necesitatea acestui studiu.

„Rămâne să vedem, când va fi finalizat acest proiect al studiului, să ne dăm un acord în funcție de necesitatea lui, dar și de specificitatea acestui test”, a spus Nelu Tătaru. Întrebat dacă acest test poate fi desfășurat și fără avizul Ministerului Sănătății, ministrul a spus că el poate fi realizat, în măsura în care și-l asumă Primăria Capitalei, informează Digi24 .

„Noi ca minister avem o serie de testări pe care le facem după un algoritm, după o anchetă epidemiologică pe care încercăm să o extindem la fiecare caz nou apărut, precum și la contacții acestora. Institutul Național de Sănătate Publică, precum și Institutul Matei Balș pot face studii epidemiologice în context de pandemie, pentru a putea previziona sau a preveni eventuale efecte negative”, a arătat Nelu Tătaru.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus