Stiri de ultima ora

Ministrul Muncii anunţă că modificările Legii pensiilor vor fi discutate, joi, în şedinţa de Guvern

Ministrul Muncii anunţă că modificările Legii pensiilor vor fi discutate, joi, în şedinţa de Guvern
Actualitate
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat, marţi, că în şedinţa de Guvern de joi vor fi discutate modificările Legii Pensiilor, respectiv modificarea alineatelor pe care Curtea Constituţională le-a solicitat. Potrivit lui Budăi, după şedinţa de Guvern vor fi înaintate Parlamentului formele finale.

1 afişăre

Ministrul Budăi anunţă că modificările Legii pensiilor vor fi discutate, joi, în şedinţa de Guvern

„Noi am elaborat cele trei clarificări solicitate de Curtea Constituţională, dar nu pot să nu remarc că am pierdut 6 luni din implementarea noii Legi, pentru un atac care s-a dovedit nefondat la Curtea Constituţională – Curtea Constituţională, dintr-o lege de peste 180 de aticole a cerut, practic, la trei alineate, o clarificare, nici măcar cele trei nu au fost declarate neconstituţionale. Noi le-am elaborat, le-am înaintat Guvernului şi probabil le vom discuta în şedinţa de Guvern de joi, apoi le înaintăm Parlamentului”, a declarat, marţi, ministrul Muncii, Marius Budăi, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit ministrului, forma finală a modificării va fi înaintată Parlamentului, după şedinţa de Guvern. „Trebuie să vedem dacă mai sunt colegi de la Finanţe sau de la Justiţie, care mai au clarificări, apoi să prezentăm forma finală. (...) Parlamentarii pot amenda propunerile noastre”, a mai declarat Budăi.

Curtea Constituţională a solicitat mai multe clarificări în ceea ce priveşte noua Lege a pensiilor, declarând neconstituţionale mai multe puncte din actul normativ, iar în motivarea deciziei de neconstituţionalitate se arată, printre altele, că se fac mai multe confuzii prin exprimarea legislativă.
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus