Stiri de ultima ora

Ministrul Justiţiei susţine modificarea codurilor penale: Va fi şantier extins în ce priveşte legislaţia

Ministrul Justiţiei susţine modificarea codurilor penale: Va fi şantier extins în ce priveşte legislaţia
Actualitate
Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, declară că modificarea codurilor penale din programul Guvernului Orban 2 este necesară: „Nu cred că greşesc dacă vorbesc de un şantier foarte extins pe toate planurile în ceea ce priveşte legislaţia”.

Cătălin Predoiu a declarat presei, înainte de discuția cu reprezentanții Comisiei Europene despre raportul MCV, că modificarea codurilor penale din programul Guvernului Orban 2 este necesară, deoarece există zeci de decizii ale CCR neaplicate.

„Gândiţi-vă că în Parlament sunt 70 de propuneri de modificare a codurilor penal şi de procedură penală, decizii ale CCR care trebuie aplicate, prin modificări legislative, alte modificări respinse de CCR, aflate în diverse stadii de proceduri parlamentare. Nu cred că greşesc dacă vorbesc de un şantier foarte extins pe toate planurile în ceea ce priveşte legislaţia, e mult de lucru şi cu Parlamentul, e şi perioadă electorală. Sunt câţiva ani de reconstrucţii în faţă în sistemul judiciar”, a spus Predoiu, citat de Mediafax.

Programul de guvernare cu care PNL se va prezenta în faţa Parlamentului cuprinde şi desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor în Justiţie (SIIJ).

Printre măsurile propuse pe termen scurt este crearea unor grupuri de lucru care să modifice legile justiției și legislația penală.

O altă măsură este finalizarea proiectului de lege privind desființarea SIIJ, în urma unei dezbateri cu reprezentanții magistraților, CSM, ai asociațiilor profesionale, organizațiilor neguvernamentale și cu reprezentanții Parlamentului.

Programul de guvernare mai prevede elaborarea unui alt act normativ complex care să instituie măsuri de coroborare a dispozițiilor Regulamentului EPPO cu normele interne.
digi24.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus