Stiri de ultima ora

Ministrul Apărării, despre prelungirea mandatului lui Ciucă: E un război electoral din care nimeni nu are de câştigat | VIDEO

Ministrul Apărării, despre prelungirea mandatului lui Ciucă: E un război electoral din care nimeni nu are de câştigat | VIDEO
Actualitate
Ministrul Apărării, despre prelungirea mandatului lui Ciucă: E un război electoral din care nimeni nu are de câştigat

„Decizia mea a fost să nu prelungesc acest mandat din raţiuni obiective. Încercând să discut cu preşedintele nu am avut partener, nu mi-am dat seama pe 28 decembrie, la ultima şedinţă de CSAT, ce va pregăti preşedintele. (...) Când am atacat acest decret în instanţă nu l-am atacat împotriva unui om - nici a preşedintelui, nici a domnului Ciucă, un om pe care-l respect foarte mult - ci pur şi simplu împotriva unui decret emis din punctul meu de vedere ilegal”, a declarat ministrul Apărării, Gabriel Leş, pentru Monitorul Apărării şi Securităţii.

Ministrul a mai subliniat că, deşi situaţia este una neplăcută, Armata nu a avut de suferit „foarte mult”. „E mai mult o situaţie care ţine de imagine şi de un război politic electoral din care nu are nimeni de câştigat. Am fost deschis la dialog şi m-aş dori să port un dialog cu Administraţia Prezidenţială pe această temă. Nu l-am avut până în acest moment. E greu de spus când se va termina. Instanţa funcţionează, se judecă cu celeritate. Vom vedea ce va decide instanţa”, a mai spus Gabriel Leş.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, în 31 ianuarie, să suspende decretul preşedintelui Iohannis prin care a prelungit mandatul comandantului Nicolae Ciucă la conducerea Statului Major al Armatei. La scurt timp după decizia instanţei, MApN a anunţat că pe funcţia de locţiitor al şefului SMAp a fost împuternicit generalul-locotenent Laurian Anastasof. MApN a contestat, la Curtea de Apel Bucureşti, decretul prin care a fost prelungit mandatul de şef al Statului Major al Apărării pentru generalul Nicolae Ciucă. Ministerul a cerut suspendarea şi anularea decretului. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat pe 28 decembrie 2018 decretul de prelungire, cu un an, a mandatului generalului Nicolae Ciucă ca şef al Statului Major al Apărării, după ce a respins în şedinţa CSAT propunerea făcută de MApN pentru această funcţie. Ulterior, premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Apărării, Gabriel Leş, au acuzat că şeful statului nu a avut bază legală, deoarece propunerea de prelungire a mandatului nu a venit din partea MApN.
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus