Stiri de ultima ora

Ministerul Apărării anulează licitația pentru achiziția corvetelor

Ministerul Apărării anulează licitația pentru achiziția corvetelor
Actualitate
Ministerul Apărării va anunța sâmbătă, 12 ianuarie, anularea licitației pentru achiziția corvetelor pentru dotarea Forțelor Navale Române și atribuirea directă a contractului, informează Newsweek România . 

La finalul anului trecut, ministrul Gabriel Leș a declarat că până la 12 ianuarie va fi anunțat câștigătorul licitației. Potrivit sursei citate, sâmbătă MApN va face un anunț, însă va fi vorba despre anularea licitației pe motiv că în bugetul pentru 2019 nu sunt prevăzute fonduri pentru astfel de achiziții. De asemenea, ministrul va anunța că acest contract va fi atribuit direct unei companii pentru că Armata Română are nevoie urgent de astfel de corvete, mai notează Newsweek România. 

Această decizie ar fi una pe placul liderului PSD, Liviu Dragnea, care până de curând ar fi vrut ca cei de la Damen să primească acest contract. Între timp, cum olandezii sunt anchetați în țara lor pentru mituirea unor oficiali cu scopul de a obține anumite contracte, Dragnea s-ar fi reorientat spre italienii de la Fincantieri. 

Este vorba despre compania care a oferit cel mai mare preț la licitație, adică 1,34 miliarde de euro. În schimb, Damen a oferit 1,255 miliarde de euro, iar francezii de la Naval Grup au avut cea mai bună ofertă, adică 1,2 miliarde de euro.

Newsweek mai notează că avocata șefului PSD, Flavia Teodosiu, ar fi legătura dintre Liviu Dragnea și italienii de la Fincantieri. Potrivit surselor publicației, aceasta are relații apropiate cu Cristian Lulache, reprezentantul Fincantieri în România.
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus