Stiri de ultima ora

Mesajul Departamentului de Stat, de Ziua Națională: Ne alăturăm românilor în reafirmarea libertăților democratice

Mesajul Departamentului de Stat, de Ziua Națională: Ne alăturăm românilor în reafirmarea libertăților democratice
Actualitate
Mesajul Departamentului de Stat, de Ziua Națională: Ne alăturăm românilor în reafirmarea libertăților democratice

Departamentul de Stat al Statelor Unite a adresat, vineri, un mesaj tuturor românilor, cu ocazia Zilei Naționale. În acest context, șeful diplomației americane a reafirmat existența parteneriatului româno-american.

În mesajul semnat de șeful Departamentului de Stat, RexTillerson, SUA s-au arătat recunoscătoare pentru „cooperarea în împlinirea ţelurilor de prosperitate, securitate şi democraţie".

„Statele Unite se alătură tuturor românilor în celebrarea acestei zile istorice şi în reafirmarea libertăţilor democratice care au inspirat înfiinţarea naţiunilor noastre. În numele Guvernului Statelor Unite ale Americii, felicit poporul român cu ocazia celei de-a 99-a aniversări a creării României moderne. Statele Unite sunt recunoscătoare pentru parteneriatul nostru strategic de 20 de ani şi pentru cooperarea României în împlinirea ţelurilor noastre de prosperitate, securitate şi democraţie. Salutăm extinderea relaţiilor comerciale bilaterale, care au stimulat creşterea economică şi legăturile noastre de afaceri. Statele Unite salută România ca pe un aliat dedicat în susţinerea securităţii regionale şi globale. Angajamentul României de a-şi îndeplini obligaţiile NATO şi de a continua să participe la eforturile internaţionale de pace şi stabilitate în Afganistan şi Irak este remarcabil", se precizează în mesajul semnat de secretarul de stat american Rex Tillerson.

De asemenea, șeful diplomației americane a precizat că „Statele Unite se alătură tuturor românilor în celebrarea acestei zile istorice şi în reafirmarea libertăţilor democratice care au inspirat înfiinţarea naţiunilor noastre".

Mesajul vine la câteva zile după ce Departamentul de Stat avertiza parlamentarii români cu privire la riscurile pe care le prezintă proiectul de modificare a Legilor Justiției.

„Statele Unite remarcă cu îngrijorare că Parlamentul României discută o legislaţie care ar putea submina lupta anticorupţie şi ar putea slăbi independenţa sistemului judiciar din România”, se arată într-o declaraţie de presă intitulată “România - propuneri care afectează independenţa sistemului judiciar”, a precizat, luni, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Heather Nauert.

În această declarație se precizează că „legislaţia, care a fost propusă iniţial de Ministerul Justiţiei, ameninţă progresele pe care România le-a făcut în ultimii ani pentru a construi instituţii judiciare puternice, protejate de interferenţa politică”.

„Cerem Parlamentului României să respingă propunerile care slăbesc statul de drept şi pun în pericol lupta împotriva corupţiei”, se arată în finalul declaraţiei.
stirileprotv.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus