Stiri de ultima ora

Merkel, Macron și Putin au discutat la telefon. Subiectele dezbătute

Merkel, Macron și Putin au discutat la telefon. Subiectele dezbătute
Actualitate
Şeful statului francez Emmanuel Macron şi cancelarul german Angela Merkel au discutat marţi la telefon cu preşedintele rus Vladimir Putin.

Cei trei lideri au discutat despre reinstaurarea păcii în Ucraina, căile de încetare a ostilităţilor în Siria şi problema nucleară iraniană, relatează agenţiile Xinhua şi Reuters. Într-un comunicat difuzat marţi seara, precizează Xinhua, Palatul Elysee a indicat că Macron şi Merkel au subliniat că a venit timpul de a opta pentru încetarea conflictului din estul Ucrainei, care se răsfrânge asupra relaţiilor dintre Rusia şi Uniunea Europeană . Ei au făcut de asemenea apel la Rusia să ia măsurile necesare pentru a crea condiţii favorabile pentru dialog şi să respecte angajamentul de a pune în aplicare acordul de pace de la Minsk.

Exprimându-şi profunda preocupare în legătură cu cea mai recentă ofensivă militară a guvernului sirian în nord-vestul ţării, Macron şi Merkel i-au cerut lui Putin să respecte armistiţiul în Idlib şi reglementările internaţionale referitoare la folosirea armelor chimice.
stirileprotv.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus