Stiri de ultima ora

Meleșcanu iese la rampă după ce Dragnea i-a reproșat că nu mai este vioi: Sunt absolut de acord. Am o mare deficiență- sunt ardelean

Meleșcanu iese la rampă după ce Dragnea i-a reproșat că nu mai este vioi:  Sunt absolut de acord. Am o mare deficiență- sunt ardelean
Actualitate
Teodor Meleșcanu a declarat că nu este „mai vioi” așa cum și-ar dori Liviu Dragnea pentru că are „o mare deficiență: sunt ardelean”. Ministrul de Externe a precizat că pe 15 ianuarie va primi raporte de la misiunile diplomatice și MAE va face un document pe care îl va prezenta premierului.

„Da, eu sunt absolut de acord. Am o mare deficiență: sunt ardelean. Mă gândesc de șapte ori înainte de a tăia un lucru și evident că pentru profesia pe care o am și pentru funcția pe care o am cred că lucrul cel mai important este continuitate și stabilitate în politica externă. Asta îți dă credibilitate. Nu poți sări de la una la alta și mișca foarte repede. A fi vioi înseamnă de multe ori a te repezi foarte tare înainte într-un domeniu sau altul. După părerea mea, în materie de politică externă, trebuie să fim foarte serioși. Să gândim serios, să fim predictibili și să ne respectăm angajamentele pe care le-am asumat”, a afirmat Teodor Meleșcanu, duminică la Digi 24, întrebat cum comentează faptul că Liviu Dragnea a spus că ar vrea ca ministrul de Externe să fie mai vioi în politica externă.

Acesta a adăugat că până pe 15 ianuarie va primi rapoarte de la toate misiunile diplomatice cu activitatea ambasadorilor și apoi va întocmi un raport pe care îl va prezenta premierului Viorica Dăncilă.

„Există un obiectiv și anume una dintre sarcinile ambasadei este și promovarea investițiilor în România și promovarea schimburilor economice cu țara de reședință. Acest lucru se realizează de fapt nu prin intermediul ambasadorilor, ci prin intermediul consilierilor economici care lucrează în ambasadele din majoritatea țărilor pe care le avem și asta este obligația lor de serviciu. Noi pe 15 ianuarie anul acesta o să primim toate rapoarte de la misiunile diplomatice, o să facem un raport global și de asemenea răspunsuri cu îndrumări, cu încurajări pentru unele zone sau altele, pentru o țară sau alta și le vom prezenta prim-ministrului”, a explicat Meleșcanu.

Dezvăluire-BOMBĂ despre CARACATIȚA de NEOPRIT care pune în pericol viața românilor! Adevărul a ieșit la iveală

Întrebat dacă va obține și Liviu Dragnea această analiză pe care a cerut-o, Teodor Meleșcanu a răspuns: „Sigur, dar eu pot oricând, noi avem o relație personală foarte bună și sunt oricând gata să discut orice probleme care privesc domeniul pe care îl administrez în prezent”.

Liviu Dragnea a declarat, la finalul lunii decembrie a anului trecut, la Antena 3, că a cerut ca ministrul de Externe Teodor Meleșcanu să solicite ambasadorilor prezentarea unei analize care să cuantifice rezultatele muncii lor din punctul de vedere al avantajelor pentru statul român, analiză pe care nu a primit-o nici până în prezent.

Liderul PSD a adăugat că și-ar dori ca Teodor Meleșcanu să fie mai vioi și să nu rămâna cantonat în vechile cutume referitoare la politica externă, mai ales în contextul în care are în șeful statului Klaus Iohannis un partenet care nu comunică și nu acționează.

Articole similare :
comments powered by Disqus