Stiri de ultima ora

Mediafax face publică o listă INCENDIARĂ - Protocoalele, Laura Codruța Kovesi sau Augustin Lazăr, teme pe care Klaus Iohannis a REFUZAT să răspundă pe Legea 544

Mediafax face publică o listă INCENDIARĂ - Protocoalele, Laura Codruța Kovesi sau Augustin Lazăr, teme pe care Klaus Iohannis a REFUZAT să răspundă pe Legea 544
Actualitate
MEDIAFAX vă prezintă o listă de solicitări, făcute în baza Legii 544/2001-privind liberul acces la informațiile de interes public, care nu și-au găsit răspunsdin partea din partea președintelui Klaus Iohannis , deși reprezentau teme de interes public.

Printre solicitările de interes public s-au numărat protocoalele secrete, precum și revocarea lui Augustin Lazăr sau a Laurei Codruța Kovesi.

2 aprilie 2018

Solicitare adresată președintelui Klaus Iohannis pentru a avea o poziție publică cu privire la sesizarea MEDIAFAX legată de posibile infracțiuni comise prin semnarea și punerea în aplicare a Protocolului SRI-Parchetul General, cu următoarele suspiciuni: uzurparea funcției, abuzul în serviciu, compromiterea intereselor justiției, delapidare, deturnare de fonduri.

8 mai 2018 solicitarea către CSAT

O poziție publică referitoare la acuzațiile lui Dumitru Iliescu, fost șef al SPP, care spunea că MONSAT a fost folosit pentru interceptări fără mandat emis de judecator, în baza hotărârii CSAT din 18 mai 2005.

9 iulie 2018

Solicitate referitoriare la motivul pentru care președintele Klaus Iohannis a decis să-și delege purtătorul de cuvânt al Președinției ca să facă anunțul revocării Laurei Codruța Kovesi din funcția de procuror șef al DNA.

19 august 2018

Întrebări adresate președintelui Klaus Iohannis cu privire la: plângerea penală depusă de Liviu Pleșoianu care l-a acuzat pe șeful statului de incitare la ura și discriminare, despre raportul ministrului de Interne Carmen Dan legat de protestele din 10 august, reacție la scrisoarea premierului Viorica Dăncilă adresată președintelui CE Jean Claude Junker și prim-vicepreședintelui CE Frans Timmermans.

2 noiembrie 2018

Solicitare legată de confirmarea vizitei președintelui Klaus Iohannis la Londra, pe 14 noiembrie și întâlnirea cu premierul britanic Theresa May.

15 noiembrie 2018

Solicitare adresată președintelui Klaus Iohannis pentru a avea o poziție publică cu privire la afirmațiile apărute pe surse occidentale, citate de presa israeliană, potrivit cărora cancelarul Germaniei, Angela Merkel, i-a cerut sefului statului să blocheze planul Guvernului de la București de a transfera sediul ambasadei în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

Solicitare adresată președintelui Klaus Iohannis pentru a avea o poziție publică cu privire la afirmațiile omologului rus, Vladimir Putin, legate de faptul că SUA încalcă Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare prin instalarea sistemelor balistice
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus