Stiri de ultima ora

Manifestaţie în Germania, în semn de solidaritate faţă de migranţii salvaţi pe mare

Manifestaţie în Germania, în semn de solidaritate faţă de migranţii salvaţi pe mare
Actualitate
Peste 30.000 de persoane au manifestat în aproximativ 100 de oraşe din Germania, pentru a-şi manifesta susţinerea faţă de comandanta navei Sea Watch, Carola Rackete, şi pentru a cere salvarea migranţilor care încearcă să travereseze Marea Mediterană, relatează publicaţia Deutsche Welle.

2 afişări

Manifestaţie în Germania, în semn de solidaritate faţă de migranţii salvaţi pe mare

Cele mai ample manifestanţii au avut loc în Berlin şi Hamburg, unde au participat 8.000 şi respectiv 4.000 de persoane.

Persoanele prezente au transmis că doresc să o susţină organizaţia Sea Watch şi pe comandanta uneia dintre navele organizaţiei, Carola Rackete, acuzată de favorizarea imigraţiei ilegale pentru faptul că a acostat o navă în portul Lampedusa fără permisiunea autoriăţilor.

„Salvările de pe mare nu au frontiere, la fel ca şi solidaritatea noastră”, le-a transmis Carola Rakete manifestanţilor din Berlin.

Carola Rackete, un cetăţean german în vârstă de 31 de ani, a încălcat săptămâna trecută un ordin al Armatei prin care i-a fost interzis să acosteze. Ea a ajuns cu nava Sea-Watch în portul Lampedusa, unde au debarcat cei 41 de migranţi africani aflaţi la bord. Rackete a fost reţinută imediat de către autorităţi şi ulterior plasată în arest la domiciliu. Ea a declarat încă din momentul în care a fost reţinută că nu a încălcat legea, ci doar şi-a făcut datoria de a salva oameni.

Prim-ministrul italian Matteo Salvini a cerut expulzarea comandantei nevei Sea Watch din Italia, iar aceasta a transmis că îl va da în judecată pentru defăimare.
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus