Stiri de ultima ora

Mama premierului Olandei a murit, iar Mark Rutte a fost împiedicat să o viziteze din cauza pandemiei

Mama premierului Olandei a murit, iar Mark Rutte a fost împiedicat să o viziteze din cauza pandemiei
Actualitate
Premierul olandez Mark Rutte a anunţat luni că mama lui a murit recent şi că nu a putut-o vizita în ultimele săptămâni din cauza măsurilor de protecţie împotriva răspândirii noului coronavirus , relatează Reuters.

Anunţul intervine în contextul unei polemici apărute în Regatul Unit, unde consilierul special al lui Boris Johnson Dominic Cummings este acuzat că a încălcat izolarea pentru a-şi vedea părinţii care locuiesc la 400 km nord-est de Londra, relatează Agrepres.

În timpul săptămânilor care au precedat moartea mamei sale, în vârstă de 96 de ani, Mark Rutte nu a putut să o viziteze, relatează media.

Mieke Rutte-Dilling locuia de mai mulţi ani într-un azil de bătrâni din Haga. Moartea sa, care s-a produs pe 13 mai, nu are legătură cu COVID-19, potrivit media.

Contactat de AFP, purtătorul de cuvânt al lui Rutte a declarat că acesta a respectat "toate directivele" instituite în cadrul luptei împotriva noului coronavirus, fără a furniza mai multe amănunte.

"Miercuri, 13 mai, mama mea scumpă, Mieke Rutte-Dilling, a murit la vârsta de 96 de ani", a anunţat într-un comunicat Mark Rutte.

În Olanda, vizitele la azilele de bătrâni au fost interzise pe 20 martie. De luni, rezidenţii unora dintre aziluri pot primi vizita unei singure persoane, o măsură care ar urma să fie extinsă pe 15 iunie la toate azilele de bătrâni.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus