Stiri - Editia din date de 12-05-2015

Arhiva stiri din data de:
12-05-2015 Stiri de ultima ora din

Luminiţa Odobescu a primit aviz favorabil pentru postul de Reprezentant Permanent la UE

Actualitate
"În perioada următoare activitatea Reprezentanţei Permanente a României la UE se va axa pe mai multe paliere, în primul rând pe o participare activă şi substanţială în procesul decizional comunitar şi aici mă refer la o serie de dosare de actualitate de pe agenda europeană, care fac parte din aşa-zisa agendă strategică a UE, cum ar consolidarea guvernanţei economice, consolidarea creşterii (economice), reducerea şomajului, în special în rândul tinerilor, desăvârşirea Uniunii Energetice (...), aprofundarea Uniunii Economice şi Monetare, în special a Uniunii Bancare", a declarat Luminiţa Odobescu la audieri.

Ea a precizat că agenda digitală, gestionarea adecvată a migraţiei şi noua agendă de securitate a UE sunt alte "dosare extrem de importante şi de interes" pentru România.

Totodată, Odobescu le-a spus parlamentarilor că se va ocupa de "promovarea unor dosare de interes prioritar, precum "finalizarea procesului de aderare a României la Spaţiul Schengen, un proces legitim, unde am îndeplinit toate criteriile de aderare", un dialog susţinut cu CE pentru a prezenta progresele României în cadrul MCV şi "pentru a atinge obiectivul pe care preşedintele Comisiei Europene Juncker l-a indicat recent, respectiv de atingere în cursul mandatului actualei Comisii a obiectivului de finalizare a acestui mecanism", dar şi pregătirea aderării la zona euro şi un dialog cu Executivul de la Bruxelles în ceea ce priveşte fondurile europene.

Luminiţa Odobescu a mai spus că trebuie susţinute "vocal" proiecte de interes pentru România, precum Strategia Dunării sau proiecte unde putem aduce expertiză: sectorul IT, Marea Neagră în planul politicii externe sau, agenda digitală.

Un alt obiectiv major va fi pregătirea deţinerii de către România a preşedinţiei Consiliului UE, "un proces care implică un efort substanţial", a spus Odobescu.

Ea a mai spus că esenţială petnru România rămâne apropierea de UE a statelor din vecinătate, în primul rând R. Moldova.

De asemenea, Luminiţa Odobescu şi-a propus continuarea dialogului susţinut cu Parlamentul European şi cu membrii români din PE pentru susţinerea poziţiilor româneşti în cadrul actelor legislative, dialogul cu celelalte instituţii europene, cu reprezentanţii statelor membre, cu preşedinţiile UE, în vederea promovării "de o manieră eficientă a poziţiei noastre la Bruxelles", precum şi dialogul cu românii din instituţiile europene şi promovarea acestora în instituţiile UE.

Senatorul Titus Corlăţean a precizat că post de Reprezentant Permanent la UE este "probabil cel mai dificil post", dar a subliniat că Luminiţa Odobescu este "pe deplin echipată" pentru a face faţă.

"Veţi fi ambasadoarea care va gestiona preşedinţia (României) la UE pentru prima dată, deci aveţi o misiune istorică, este timp de pregătire, este timp pentru echipă, dar trebuie pregătită cum se cuvine", a afirmat Corlăţean, adăugând că structura misiunii României de la Bruxelles este "depăşită" şi ar trebuit refăcută rapid organigrama.

Luminiţa Teodora Odobescu , în prezent consilier al premierului Victor Ponta, îi va succeda lui Mihnea Motoc în funcţia de Reprezentant permanent al României la Uniunea Europeană.

Între februarie şi noiembrie 2012, Odobescu a fost secretar de stat în MAE.

Între iunie 2008 şi februarie 2012, Luminiţa Odobescu a îndeplinit funcţia de director general al Departamentului Uniunea Europeană din Ministerul Afacerilor Externe, fiind responsabilă cu gestionarea ansamblului problematicii UE şi a dialogului politic bilateral cu statele membre sau în curs de aderare la UE, AELS şi Turcia.Va recomandam sa cititi si :
12
mai.
luminita odobescu avizata favorabil ca reprezentant permanent al romaniei la ue
Politic
Luminița Odobescu a susținut în fața parlamentarilor că va urmări promovarea unor obiective de interes prioritar pentru România, cum ar fi finalizarea procesului de aderare la spațiul Schengen. Mă refer...

12
mai.
luminita odobescu avizata favorabil ca reprezentant permanent al romaniei la ue
Politic
Comisiile reunite pentru politică externă ale Parlamentului au avizat marți favorabil, cu 21 de voturi pentru și o abținere, nominalizarea Luminiței Odobescu ca ambasador, reprezentant permanent al României la Uniunea...

30
apr.
mihnea motoc propus ambasador la londra luminita odobescu la ue bogdan mazuru in austria
Politic
Preşedintele Klaus Iohannis a aprobat, joi, 14 propuneri privind numirea unor ambasadori, printre care Mihnea Motoc în Marea Britanie, Bogdan Mazuru, rechemat din Franţa, în Austria, iar Luminiţa Odobescu îi...

01
mai.
ambasadorii lui iohannis maior hurezeanu odobescu si motoc trimisi in principalele capitale
Politic
Preşedintele Klaus Iohannis a aprobat ieri primele propuneri din mandatul său privind numirea unor ambasadori 14 propuneri la număr , printre care cea a lui Mihnea Motoc în Marea Britanie în...

23
dec.
ministrul roman al afacerilor externe titus corlatean s a intalnit cu membrii guvernului si legislativului israelian
Politic
În cadrul convorbirilor cu ministrul israelian al justiţiei, Tzipi Livni, au fost abordate evoluţii recente privind dialogul israeliano palestinian şi perspectivele de ajungere la un acord între părţi. Ministrul Titus Corlăţean...


comments powered by Disqus
Foto:


Evaluari imobiliare Wagner Invest Evaluari imobiliare Wagner Invest
Evaluari imobiliare
www.wagnerinvest.ro
Ultimele stiri : Actualitate:
Artilcole stiri grupate pe subiecte