Stiri de ultima ora

LIVE Parisul, sub asediu: Protestatarii au in fata 90.000 de forte de ordine (Foto&Video)

LIVE Parisul, sub asediu: Protestatarii au in fata 90.000 de forte de ordine (Foto&Video)
Actualitate
Parisul arata ca sub asediu sambata dimineata, cu zeci de mii de politisti pe strada, scosi ca sa tina in frau ceea ce autoritatile se tem ca ar putea fi o noua zi de violente.Protestatarii au umplut deja strazile din centrul capitalei Frantei, la manifestatia pe care o numesc "Actul al IV-lea", deoarece va incepe a patra saptamana de proteste.Fortele de ordine au ridicat peste 300 de persoane deja in decursul diminetii, dintre care mai mult de 100 au fost retinute.Amintim ca haosul a domnit sambata trecuta la Paris, cand pe bulevardul Champs Elysees au fost incendiate sute de masini si au fost jefuite magazine.Ziare.com va transmite in format LIVE TEXT evenimentele de sambata din Paris:11:35 - Fortele de ordine au dat cu gaze lacrimogene pe strada Arsene Houssaye, aproape de Place de l Etoile.11:31 - Cel putin 354 de persoane au fost ridicate de pe strada. Dintre acestea, 127 au fost plasate in custodia politiei, transmite le Figaro.11:28 - Autoritatile franceze au mobilizat aproape 90.000 de membri ai fortelor de ordine, inclusiv aproximativ 8.000 ofiteri si 12 vehicule blindate la Paris.Fortele de ordine au confiscat deja mai multe masti de gaze si casti de la unii protestatari.11:20 - Peste o suta de asistenti, moase si alte cadre medicale demonstreaza in Piata Bastiliei, scandand: "Macron, demisia!".

Une centaine d infirmiers, sages-femmes et autres professions hospitalieres manifestent pres du Port de l Arsenal, Place de la Bastille: > . pic.twitter.com/rEU9E5twlw

- Marie-Estelle Pech (@MariestellPech) 8 decembrie 2018

11:15 - Premierul Edouard Philippe a ajuns la Ministerul de Interne. Seful Guvernului face o sedinta cu ministrul de Interne, Christophe Castaner, prefectul politiei si alti oficiali din aparare, pentru a vedea care este situatia la aceasta ora.

11:12 - "O duzina de blindate lejere vor patrula sambata pe strazile Parisului...Tintele principale ale protestatarilor sunt sediul televiziunii publice, palatul prezidential si Parlamentul", transmite Paul Cozighian (corespondent Le Figaro).11:03 - 36 de statii de metrou din Paris sunt inchise.11:01 - De la periferie spre centru curg coloane de manifestanti.

- Wladimir Garcin-Berson (@vladogb) 8 decembrie 2018

10:50 - Politia a perchezitionat 320 de protestatari, transmite AFP . Autoritatile au intarit controalele in gari si desfasoara sistematic perchezitii in jurul locurilor de manifestatie. Vreo 30 de persoane au fost retinute.

Early morning scenes in Paris observed by #AFP photographers Thomas Samson, @zakria_alkafi , Bertrand Guay and @LucasBarioulet pic.twitter.com/tIUEeoBtwy
www.ziare.com

Articole similare :
comments powered by Disqus