Stiri de ultima ora

Liberalul Valeriu Stoica, mesaj pentru Klaus Iohannis: Un nou mandat pentru Mugur Isărescu

Liberalul Valeriu Stoica, mesaj pentru Klaus Iohannis: Un nou mandat pentru Mugur Isărescu
Actualitate
Fost președinte PNL și ministru de Justiție, Valeriu Stoica a propus, într-o emisiune la DIGI 24, un pact pentru prelungirea mandatului actualului Consiliu de Administraţie al BNR, potrivit financialintelligence.ro .

„O schimbare a Consiliului de Administraţie al BNR în acest moment îmi produce teamă, frisoane chiar, pentru că nu ştiu ce vor propune cei de la PSD şi ALDE , mai ales pentru funcţia de guvernator. Imaginea pe care o are BNR nu doar în Romania, ci în mediul economic european, şi chiar dincolo de graniţele Europei, este imaginea unui pilon de stabilitate într-o mare furtunoasă. Pentru că România are imaginea de mare furtunoasă, mai ales în ultima perioadă. BNR a fost pilonul de stabilitate. A-l fragiliza ar fi un mare pericol pentru noi, ca români”.

„Dacă actuala conducere este înlocuită cu oameni slab calificaţi şi loiali puterii politice, atunci randamentele pentru titlurile de stat ar putea creşte iar leul ar putea fi supus la presiuni. Mă tem că daca nu va fi Isărescu, va fi cineva mai puţin credibil şi cu mai puţină influenţă”, a spus, recent, Blaise Antin, analist la American TCW Group, pentru Bloomberg.

Agenţia internaţională a precizat că, printre potenţialii înlocuitori ai lui Mugur Isărescu , ar fi Florin Georgescu, prim-viceguvernator din 2004, Aura Socol, profesor în cadrul Academiei de Studii Economice (ASE), Cristian Socol, soţul Aurei Socol şi profesor în cadrul ASE, şi Leonardo Badea, care conduce acum Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus