Stiri de ultima ora

Kim Jong-un a ajuns la capătul răbdărilor: Coreea de Nord a lansat un ULTIMATUM pentru SUA

Kim Jong-un a ajuns la capătul răbdărilor: Coreea de Nord a lansat un ULTIMATUM pentru SUA
Actualitate
La aproape un an după primul summit Trump-Kim, acordul în patru puncte încheiat atunci ar putea fi periclitat dacă SUA nu renunţă la politica "de a insista doar asupra predării unilaterale a armelor noastre nucleare", a declarat un purtător de cuvânt al ministerului de externe de la Phenian, a cărui identitate nu a fost precizată de KCNA.

Dacă Washingtonul nu îşi schimbă poziţia, declaraţia comună din Singapore se va dovedi "doar o foaie goală de hârtie", a apreciat oficialul.

"SUA ar face bine să îşi modifice metoda actuală de calcul şi să răspundă cererii noastre cât mai curând posibil. Răbdarea noastră are o limită", a declarat el.

Summitul de la Hanoi a eşuat după ce Trump a afirmat că Kim nu a oferit suficiente arme nucleare şi rachete balistice în schimbul încetării sancţiunilor internaţionale împotriva Coreei de Nord, reaminteşte Reuters. Cu toate acestea, Phenianul şi-a arătat disponibilitatea de a continua să respecte declaraţia din Singapore, cu condiţia ca Washingtonul să găsească o abordare constructivă.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus