Stiri de ultima ora

Istoricul Marius Oprea: Probabil Virgil Ardelean l-a adus pe Dacian Cioloș să păzească strada Doinea Cornea

Istoricul Marius Oprea: Probabil Virgil Ardelean l-a adus pe Dacian Cioloș să păzească strada Doinea Cornea
Actualitate
Istoricul Marius Oprea, fost șef al Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului, a declarat miercuri, la Antena 3, că în perioada în care Dacian Cioloș a fost militar în trupele de securitate și a păzit strada Doinei Cornea, șeful miliției locale era Virgil Ardelean, supranumit Vulpea, ajuns dupa Revolutie sef de serviciu secret.

`Seful militiei din Cluj la vremea respectiva era Virgil Ardelean, iar colonelul de securitate a anchetat-o in 1984 pe dna Cornea a decis microfonarea intregii locuinte. Sunt 83 de ofiteri superiori de securitate in dosarul lui Cornea. Probabil ca el (Virgil Ardelean - n.red.) a fost cel care l-a adus pe Ciolos, pe finul sau, in dispozitiv. Era totul pe baza de pile si relatii. Si-a protejat nepotul aducandu-l in oras, sa nu faca armata cine-stie-unde”, a spus istoricul.

Dacian Cioloş a declarat luni, pentru MEDIAFAX, că a fost repartizat, ca militar în termen, la Securitate şi printre obiectivele supravegheate a fost şi o intersecţie despre care a aflat ulterior că era de fapt strada care ducea spre casa Doinei Cornea, în contextul acuzaţiilor lui Tăriceanu.

Preşedintele ALDE a declarat, duminică la Braşov, că Dacian Cioloş a fost militar în trupele de Securitate şi paznic la poarta dizidentei anticomuniste Doinea Cornea, iar la un an de la moartea acesteia şi-a lansat alianţa politică tocmai la Cluj.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus