Stiri de ultima ora

Ion Țiriac ATACĂ decizia Ministerului Transporturilor de a construi calea ferată pentru Euro 2020: Complet ruptă de realitate. IRESPONSABILI!

Ion Țiriac ATACĂ decizia Ministerului Transporturilor de a construi calea ferată pentru Euro 2020:  Complet ruptă de realitate. IRESPONSABILI!
Actualitate
Ion Țiriac ATACĂ decizia Ministerului Transporturilor de a construi calea ferată pentru Euro 2020: Complet ruptă de realitate. IRESPONSABILI!

Un articol de: B1.ro - 14 Ian 2019, 13:08

Ion Țiriac atacă decizia Ministerului Trasnporturilor de a construi calea ferată Euro 2020 ce leagă Gara de nord de Aeroportul Otopeni.

Afaceristul spune că astfel vor fi compromise două proiecte de inters public, în care el a băgat milioane de euro și pentru care a primit autorizații cu mult înainte de a se vorbi despre construcția acestei căi ferate.

“Decizia complet ruptă de realitate a Ministerului Transporturilor de a construi o cale ferată care să lege Gara de Nord de Aeroportul Internaţional Henri Coandă va obliga Fundația Ion Țiriac să renunțe la două proiecte non-profit majore, de interes național, derulate în orașul Otopeni. 

Primul proiect se referă la Patinoarul Țiriac – Telekom Arena din orașul Otopeni, dezvoltat de Fundația Ion Țiriac, și inaugurat în anul 2016 în urma unei investiții de peste 3,6 milioane de euro. Acest proiect este singurul patinoar din zona București-Ilfov dezvoltat conform celor mai recente norme olimpice internaționale și în acord cu indicațiile Federației Internaționale de Hochei (FIH). Principalul său scop este încurajarea practicării sportului în rândul copiilor, tinerilor și sprijinirea echipelor sportive în atingerea celor mai înalte performanțe în domeniu. 

La etaj a fost lansată sala de gimnastică GymNadia, în urmă cu doar o lună. 

Cel de-al doilea proiect se referă la o inițiativă aflată în stadii avansate de concretizare, menită să creeze o universitate privată non-profit, în Otopeni, care să ofere educație la cele mai înalte standarde internaționale în domeniile: business, IT și sport, pentru studenți din România și din regiunea Europei Centrale și de Est. Investiția totală este estimată în jurul valorii de 300 milioane EUR, urmând a fi create peste 1,000 de noi locuri de muncă”, anunță Țiriac într-un comunicat de presă, potrivit Libertatea .

Potrivit afaceristului, aceste proiecte sunt compromise dacă Ministerul Transporturilor va efecua calea ferată Gara de Nord – Otopeni.

“Unicul interes al Fundației Ion Țiriac, în acest context, constă în dorința de a contribui, prin proiectele prezentate mai sus la dezvoltarea învățământului universitar și a sportului din România”, conchide Ion Țiriac.
www.b1.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus