Stiri de ultima ora

Ion Cristoiu profeţeşte: Moţiunea de cenzură trece! În spatele Vioricăi Dăncilă cred că e un Liviu Dragnea, dar cu epoleți

Ion Cristoiu profeţeşte: Moţiunea de cenzură trece!  În spatele Vioricăi Dăncilă cred că e un Liviu Dragnea, dar cu epoleți
Actualitate
Ion Cristoiu susține că moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă va trece. Jurnalistul a afirmat, la emisiunea Gândurile lui Cristoiu, că din punct de vedere rațional Guvernul trebuie să plece, demiterea fiind răspunsul la îndemnul adresat electoratului ”Hai la vot că votul tău contează”, transmite Mediafax.

În opinia sa, moțiunea de cenzură va trece, ceea ce va echivala cu dispariția Vioricăi Dăncilă de pe scena politică.

“Soarta ei este de dispariție definitiv din decor. PSD-ul mai are o problemă, de aia moțiunea de cenzură e un punct vital. Ea este premier, dacă acum s-ar vota un alt președinte de partid, iar vom avea dualitate și de aia zic că e mai bine să fie și premier și președintele partidului. PSD-ul ca să se salveze trebuie să cadă de la guvernare”, a afirmat analistul politic.

Cât privește votul la moțiunea de cenzură, Ion Cristoiu a ținut să sublinieze decizia UDMR în acest caz. “UDMR a anunțat că votează moțiunea de cenzură, o premieră, pentru că ei au votat întotdeauna cu PSD-ul în ultimii doi ani, pentru incidentul de la Valea Uzului. Mai țineți minte că am repetat că acolo e ceva în neregulă. Și acum se devoalează că această operațiune a fost pusă la cale de servicii”, a susținut jurnalistul.

Ion Cristoiu a subliniat că aritmetica parlamentară, conform căreia Opoziției îi mai lipsesc 20-30 de voturi pentru a dărâma Guvernul Dăncilă, ar trebui ignorată dacă în culise s-a pus la cale demiterea Executivului.

“Nu vă luați după aritmetica parlamentară, dacă e un plan de cădere a Guvernului, nu are nicio legătură cu aritmetica parlamentară, ne trezim că în dimineața aia că un grup de la PSD anunță oficial că pleacă la Pro România sau că votează împotrivă oficial”, a avertizat jurnalistul.

Cât privește situația din Republica Moldova, Ion Cristoiu a atras atenția asupra vizitei celor trei emisari – UE, SUA și Rusia - la Chișinău din 3 iunie, care a precedat criza politică declanșată câteva zile mai târziu, după alierea socialiștilor lui Dodon cu blocul pro european ACUM la guvernare. Jurnalistul a subliniat că de fapt scopul vizitei a fost semnalul executării oligarhului Vladimir Plahotniuc, liderul PD Moldova.

“Cei trei au decis ca reprezentanți a trei mari puteri, raderea lui Plahotniuc, nu au decis instalarea unui guvern, ci un guvern temporar(...) cele trei mari puteri au ajuns la concluzia, la care ajunsese și Rusia, și anume: pericolul numărul 1 îl reprezintă capturarea statului de către un domn Plahotniuc, care până acum a jucat teatru că el e cu americanii (...) Dacă începe hăituirea lui Plahotniuc de către băieți și FBI, s-ar putea să ajungă în România, pentru că ăla a fost omul nostru, a făcut foarte multe afaceri în România”, a avertizat Ion Cristoiu.

Redăm interviul integral:

Monica Mihai: Bun la o nouă ediție a emisiunii ”Gândurile lui Cristoiu”, în fața mea jurnalistul și analistul politic Ion Cristoiu, bine ați venit!
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus