Stiri de ultima ora

Iohannis le-a scris lui Tusk şi Juncker, solicitând o soluţie negociată în Republica Moldova

Iohannis le-a scris lui Tusk şi Juncker, solicitând o soluţie negociată  în Republica Moldova
Actualitate
Iohannis le-a scris lui Tusk şi Juncker, solicitând o soluţie negociată în Republica Moldova

Preşedintele Klaus Iohannis, a transmis, miercuri, o scrisoare preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk, şi preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

12.06.2019 - 18:39

„România, ca stat membru al Uniunii Europene, având o relaţie specială cu Republica Moldova, bazată pe Parteneriatul Strategic pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova, şi împărtăşind o limbă, o istorie şi o cultură comune, este preocupată de evoluţiile aflate în desfăşurare la Chişinău. În opinia noastră, Republica Moldova, partener asociat al Uniunii Europene prin Acordul de Asociere şi Acordul de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător şi, în acelaşi timp, membru al Parteneriatului Estic, se confruntă în prezent cu o gravă criză constituţională şi politică, care prezintă riscuri pentru stabilitatea sa”, se arată în scrisoarea dată publicităţii de Administraţia prezidenţială.

Preşedintele spune că, mai mult decât atât, această criză, în imediata vecinătate a României şi a Uniunii Europene, prezintă mize semnificative pentru stabilitatea şi securitatea regionale pe care Uniunea Europeană şi statele sale membre nu le pot ignora.

Preşedintele Iohannis precizează că România este pregătită să sprijine aceste eforturi, în deplină concordanţă cu obiectivul nostru strategic, care este şi obiectivul Uniunii Europene, acela de a susţine parcursul european al Republicii Moldova.
RomaniaLibera.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus