Stiri de ultima ora

Iohannis avertizează despre ”iminența unor noi ordonanțe de urgență”, în aceste zile

Iohannis avertizează despre ”iminența unor noi ordonanțe de urgență”, în aceste zile
Actualitate
Iohannis avertizează despre ”iminența unor noi ordonanțe de urgență”, în aceste zile

Președintele Klaus Iohannis s-a arătat îngrijiorat, joi, de faptul că există discuții în spațiul public cu privire la iminența unor noi ordonanțe de urgență care să modifice codurile penale.

  Într-o declarație susținută la Palatul Cotroceni, șeful statului a spus că pesediștii au atât de multe probleme penale încât ”se pare că sunt dispuși să riște chiar stabilitatea și viitorul României numai pentru a-și albi dosarele.” Fără să pronunțe numele lui Liviu Dragnea, președintele a avertizat că ”n-ar fi de mirare ca mâine-poimâine să dea prin ordonanță de urgență că politicianul X este cinstit”. ”În aceste zile, sunt discuții și reacții în spațiul public cu privire la iminența unor noi ordonanțe de urgență care să modifice codurile penale. Pesediștii au atât de multe probleme penale încât se pare că sunt dispuși să riște chiar stabilitatea și viitorul României numai pentru a-și albi dosarele. N-ar fi de mirare ca mâine-poimâine să dea prin ordonanță de urgență că politicianul X este cinstit. Ar fi culmea!” - a spus președintele României.

Încă o dată, Iohannis a cerut PSD să nu emită o ordonanță de urgență de modificare a codurilor penale în această perioadă, până la organizarea referendumului pe justiție. ”Solicit și de această dată Guvernului să nu mai adopte vreo ordonanță de urgență în domeniul justiției și politicii penale! Referendumul a intrat în linie dreaptă, orice astfel de act emis de Guvern ar fi ilegitim, împotriva spiritului Constituției și o sfidare la adresa românilor. Astăzi se impune, mai mult ca oricând, să ne reamintim un text din Constituție, pe care cei aflați la putere ar vrea să îl facă uitat. Este alineatul (2) al articolului (2) din Constituția României: nici un grup și nici o persoană nu pot exercita suveranitatea în nume propriu.”
stirileprotv.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus