Stiri de ultima ora

Iohannis a eliberat-o din funcţia de procuror DIICOT pe Kovesi, după numirea la Parchetul European

Iohannis a eliberat-o din funcţia de procuror DIICOT pe Kovesi, după numirea la Parchetul European
Actualitate
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul prin care Laura Codruţa Kovesi a fost eliberată din funcţia de procuror DIICOT Sibiu, ca urmare a numirii sale în funcţia de procuror-şef al Parchetului European, anunţă Administraţia Prezidenţială.

46 afişări

Iohannis a eliberat-o din funcţia de procuror DIICOT pe Kovesi, după numirea la Parchetul European

"Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 30 octombrie a.c., decretul privind eliberarea din funcţia de procuror în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul teritorial Sibiu a doamnei Laura Codruţa Kövesi, ca urmare a numirii sale în funcţia de procuror-şef european al EPPO – la data de 31 octombrie 2019", anunţă Administraţia Prezidenţială. Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat, marţi, eliberarea din funcţia de procuror a Codruţei Kovesi, după numirea în funcţia de procuror-şef la Parchetul European, dar şi rezervarea postului de procuror în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul teritorial Sibiu, post pe care îl ocupă, în prezent Laura Codruţa Kovesi.

Consiliul Uniunii Europene a confirmat, la jumătatea lunii octombrie, numirea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror-şef european. Ulterior, liderii grupurilor politice din Parlamentul European au confirmat, în şedinţa Conferinţei preşedinţilor, numirea fostei şefe DNA în funcţia de procuror-şef al Parchetului European.

Se preconizează că EPPO îşi va începe activitatea în noiembrie 2020. EPPO va avea sediul la Luxemburg. Laura Codruţa Kovesi este primul procuror care va conduce această instituţie şi urmează să preia funcţia în luna noiembrie. Aceasta a afirmat, într-un interviu pentru agenţia Reuters, că vor exista „aşteptări ridicate” în legătură cu activitatea instituţiei, însă primele „rezultate credibile vor apărea în doi, trei ani”.  
www.mediafax.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus