Stiri de ultima ora

Interlopii Bogdan și Răzvan Mararu vor sta în arest la domiciliu

Interlopii Bogdan și Răzvan Mararu vor sta în arest la domiciliu
Actualitate
Frații Bogdan și Răzvan Mararu, condamnați în primă instanță la 15 ani, respectiv 12 ani de închisoare, pentru că l-au angajat pe moldoveanul Vitalie Proca să îl asasineze pe liderul lumii interlope din Piatra Neamț, Ioan Dumitru Mironescu, vor fi plasați în arest la domiciliu.

Decizia este definitivă și a fost luată miercuri de Curtea de Apel București, instanță care a dispus înlocuirea arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu.

Frații Mararu se aflau în arest preventiv din 13 februarie 2013, iar în aprilie 2015 au fost condamnați la ani grei de închisoare pentru organizarea atentatului din cartierul Vitan. Procesul se află în faza de apel la CAB.

Cei doi sunt acuzați de procurori că, în toamna anului 2012, l-au instigat și i-au acordat sprijin lui Vitalie Proca pentru a-l ucide pe Ioan Mironescu.

Astfel, pe 26 noiembrie 2012, Vitalie Proca s-a deplasat în cartierul Vitan din București, în urmărirea lui Ioan Mironescu, însă l-a confundat pe acesta cu un tânăr de 26 de ani, Răzvan Mircea Isăila, asupra căruia a tras mai multe focuri de armă cu un pistol mitralieră AK 47, în timp ce tânărul își parca autoturismul.

După ce a observat că Răzvan Mircea Isăila nu a decedat, Vitalie Proca a coborât din autoturism și, folosind un pistol Makarov, a executat mai multe focuri de armă în direcția tânărului.

Procurorii susțin că frații Bogdan și Răzvan Mararu au luat hotărârea de a-l ucide pe Ioan Mironescu ca act de răzbunare, după ce acesta din urmă a comandat amplasarea, în noaptea de 10 spre 11 ianuarie 2013, a unui dispozitiv exploziv sub autoturismul lui Bogdan Mararu, parcat în apropierea locuinței acestuia din Piatra Neamț. Atentatul a fost dejucat ca urmare a intervenției anchetatorilor.

Frații Mararu i-au dat lui Vitalie Proca bani și un autoturism marca Audi A6, folosit de acesta la comiterea atentatului din cartierul Vitan, i-au oferit elementele necesare pentru identificarea lui Mironescu și, prin intermediari, au ținut permanent contactul cu Vitalie, anterior și ulterior comiterii faptei.

Ulterior, Vitalie Proca a fost prins în Rusia și adus în România, fiind condamnat recent de Tribunalul București la 12 ani și jumătate închisoare.
www.agerpres.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus