Stiri de ultima ora

Instanța a anulat un document, dar Andrei Năstase nu-şi poate prelua mandatul de primar al Chişinăului: Motivul este ridicol

Instanța a anulat un document, dar Andrei Năstase nu-şi poate prelua mandatul de primar al Chişinăului: Motivul este ridicol
Actualitate
Într-o conferinţă de presă, Năstase a precizat că instanţa a anulat procesul verbal, însă a invocat norme de procedură şi nu pe fondul cauzei, astfel încât el nu-şi poate prelua încă mandatul de primar al Chişinăului şi nici nu se poate adresa Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO).

Instanţa anulase rezultatele alegerilor din Chişinău, câştigate de Andrei Năstase, invocând faptul că atât el, cât şi contracandidatul său, socialistul Ion Ceban, ar fi făcut "agitaţie electorală" pe conturile lor din reţelele de socializare în ziua scrutinului, aminteşte Radio Chişinău.

Decizia, calificată de o parte a clasei politice şi de societatea civilă drept una politică, a provocat proteste la Chişinău şi critici din partea instituţiilor internaţionale. Aceasta a constituit unul din motivele suspendării asistenţei financiare din partea Uniunii Europene, acordată Republicii Moldova, notează Radio Chişinău.
stiripesurse.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus