Stiri de ultima ora

Îngrijorări cu privire la izbucnirea accidentală a unui război între SUA și Iran

Îngrijorări cu privire la izbucnirea accidentală a unui război între SUA și Iran
Actualitate
Îngrijorări cu privire la izbucnirea accidentală a unui război între SUA și Iran

Marea Britanie nu crede că SUA sau Iranul doresc un război, dar este foarte îngrijorată de posibilitatea izbucnirii unui conflict accidental, a avertizat luni ministrul de externe britanic Jeremy Hunt, transmite Reuters.

Former Labour Foreign Secretary David Miliband says Jeremy Hunt, the current Foreign Secretary, cannot be “completely absent” during the Conservative Party leadership race, given the tensions between Iran and the US#Marr https://t.co/SCwPRb1kqe pic.twitter.com/BWR4cpCSun — BBC Politics (@BBCPolitics) June 23, 2019

Tensiunile s-au amplificat între Iran şi SUA după ce, la 13 iunie, două petroliere, unul aparţinând unui armator norvegian şi celălalt unui armator japonez, au fost lovite de dispozitive explozive la ieşirea din strâmtoarea Ormuz, la circa 30 de mile de coasta Iranului.

Washingtonul susţine că cele două nave au fost atacate de Iran, afirmând că a recuperat fragmente de mine magnetice ale armatei iraniene, în timp ce Iranul respinge orice implicare în acest atac, iar preşedintele iranian Hassan Rouhani a calificat acuzaţiile americane drept propagandă . Pe 19 iunie, o dronă americană a fost doborâtă de o rachetă sol-aer iraniană deasupra Golfului Oman. Potrivit versiunii Teheranului, drona pătrunsese în spaţiul aerian al Iranului pentru o misiune de spionaj , dar Washingtonul susţine că drona se afla în spaţiul aerian internaţional şi a denunţat un atac neprovocat al armatei iraniene. Donald Trump a confirmat vineri relatările din presă conform cărora hotărâse lovituri aeriene împotriva unor ţinte din Iran, dar le-a anulat înainte ca Pentagonul să înceapă executarea lor. El a scris pe Twitter că a decis în final să anuleze această operaţiune de teama că ea putea provoca victime colaterale.
stirileprotv.ro

Articole similare :
comments powered by Disqus