Stiri de ultima ora

INCREDIBIL Alina Mungiu Pippidi, ELOGIATĂ de site-ul de propagandă al Rusiei pentru că a jignit românii din diaspora

INCREDIBIL Alina Mungiu Pippidi, ELOGIATĂ de site-ul de propagandă al Rusiei pentru că a jignit românii din diaspora
Actualitate
Portalul sputnik.md, finanţat de Moscova, laudă schimbarea - “nu atât de neaşteptată” - a Alinei Mungiu Pippidi în raport cu opoziţia. Organul rus de propagandă observă cu satisfacţie poziţionarea directorului de la “România Curată” împotriva mitingului anunţat de diaspora.

“Atitudinea curajoasă a uneia dintre cele mai importante figuri ale culturii actuale, Alina Mungiu Pippidi a trasnformat-o deseori pe sangvina scriitoare în ținta unor atacuri. Începând cu Ion Iliescu în anii 90, fie că a fost vorba de partide și personalități de stânga, fie de cei din zona de așa-zisa dreaptă românească, mulți au simțit ascuțimea condeiului Alinei Mungiu.

De câteva luni, Alina Mungiu Pippidi are o atitudine critică față de protestele stradale, mai exact de când acestea și-au pierdut sensul, găsind în schimb un arsenal de invectivem trivialități și atacuri la persoană.

Schimbarea Alinei Mungiu nu este chiar atât de neașteptată, "România curată" fiind și în tracut gazda unor anchete care au vizat actuala "opoziție". Mai mult, publicația în cauză găzduiește în continuare anchete tăioase contra celor din Coaliția PSD-ALDE.

Ei bine, acest echilibru nu este agreat de talibanii celor două tabere, mai ales de cei atașați așa zisului fenomen "anti-PSD", care se dedau la atcuri murdare, nedemne de pretențiile de "reformator al societății", ca să nu mai zic de "intelectual".

Articole similare :
comments powered by Disqus